Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Attiláék véradással segítik a törökországi földrengés áldozatait

Szalai Attiláék véradással segítik a törökországi földrengés áldozatait

m4sport.hu
Véradással és segélyszállítmányokkal segíti a több mint 40 ezer halálos áldozatot követelő törökországi földrengés sérültjeit Szalai Attila csapata, az isztambuli Fenerbahce.

A magyar válogatott labdarúgó édesapja az M1-nek elmondta, Isztambulban nem lehetett érezni a dél-, délkelet-törökországi és szíriai földrengést, a Fenerbahce először jótékonysági akcióval segített, a játékosok és a családtagok bevásároltak azokból a dolgokból, amikre a tragédia helyszínén szükség volt, majd a klub kamionjai szállították el az összeállított segélycsomagokat. Hozzátette, csütörtökön és pénteken véradást szerveznek a Fenerbahce stadionjába a szurkolók és a játékosok részvételével, Szalai Attila csütörtökön érkezik. A klub emellett figyelemfelhívó kampányt is indít annak érdekében, hogy minél többen adjanak vért.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

A katasztrófa után Törökországban felfüggesztették a bajnokságot, az érintett két térség csapata – köztük az időközben Debrecenbe igazolt Varga Kevin előző klubja, a játékosát és sportigazgatóját is gyászoló Hatayspor – vissza is lépett.

Idősebb Szalai Attila tájékoztatása szerint a Fenerbahcénál ezen a héten tértek vissza az edzések a megszokott kerékvágásba, és arra készülnek, hogy február végén újra rendeznek majd mérkőzéseket a bajnokságban. „A szövetség által közzétett tervezet szerint február 28-a körül lejátsszák a három-négy elmaradt mérkőzést, a többi között a Fenerét, március első hetében pedig újraindulna a bajnokság” – tette hozzá.

Borítókép: Szalai Attila (Fotó: MTI/EPA/Sedat Suna)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek