Musorujsag
Élő Eredmények

Gróf Dávid: Amit eddig a bajnokságban mutatott a csapat, annál azért jóval több van benne

Gróf Dávid: Amit eddig a bajnokságban mutatott a csapat, annál azért jóval több van benne

m4sport.hu
Gróf Dávid a téli átigazolási időszak utolsó napján szerződött Görögországba, a bennmaradásért küzdő Levadiakos csapatához. Elmondása szerint gyorsan beilleszkedett, már családja is kiköltözött hozzá, valamint örül, hogy a frissen kinevezett új vezetőedző neki szavazott bizalmat és szót ejtett a magyar válogatottról is.

„Nagyon hirtelen jött a lehetőség, nem volt sok időm gondolkodni rajta. Az utolsó pillanatban, az utolsó napon kellett Görögországba repülnöm. Minden nagyon gyorsan történt, de úgy érzem jó döntést hoztunk” – emlékezett vissza Gróf Dávid, hogyan szerződött új csapatához, a görög Levadiakoshoz. Gróf eddig négyszer volt keretben, csapata legutóbbi két mérkőzésén kezdőként kapott lehetőséget. A Nemzeti Sporthíradónak elmondta, büszke arra, hogy az első a mérkőzés legjobbjának választották, a másodikon pedig nem kapott gólt. Remek teljesítménye ellenére azonban csak egy pontot tudtak gyűjteni.

A 33 éves kapus gyorsan beilleszkedett, csapattársai jól fogadták, segítettek neki és pár nap után úgy érezte, mintha több hónapja a csapat tagja lenne.

„Egy két játékost ismertem a csapatból, ezen felül voltak olyanok, akikkel Angliában még ellenfélként is találkoztunk. Michael Skvarka a Fradiban volt a csapattársam és itt van Paulo Vinicius, akivel a válogatott összetartásán voltunk együtt és sok meccset játszottunk egymás ellen” – mondta a kétszeres magyar bajnok.

Az első hetekben egyedül volt Görögországban, a múlthéten azonban hazarepült, összecsomagoltak családjával és újra kifelé vették az irányt. Már találtak is egy házat, ahol lakni fognak.

Gróf névvel ellátott mezben sétáló szurkolókat még nem látott, de rendszeresen fotót és aláírást kérnek tőle.

„Látszik, hogy egy kisváros, de bárhova megyünk, megismernek és egy mosollyal vagy kézfogással fogadnak, ez nagyon jó érzés és a család szempontjából is. Ők is úgy érzik pár nap után, hogy jó helyen vagyunk” – mondta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gróf Dávid (@davidgrof99) által megosztott bejegyzés

„Amit eddig a bajnokságban mutatott a csapat, annál azért jóval több van benne. Úgy gondolom, télen jó játékosokat igazolt a klub, jól sikerült az erősítés. Tíz nappal ezelőtt új vezetőedzőt kaptunk és elindult egy folyamat, csak összesen kilenc meccsünk van hátra, minél több pontot kéne gyűjtenünk” – vélekedett csapata helyzetéről Gróf.

A hétvégén a klub elnöke beszélt a csapat játékosaival, nagyon fontos hogy bent maradjon a csapat a görög élvonalban. Gróf elmondása szerint több olyan játékos is van, akinek a jövője is függ ettől, hogy mi lesz a klubbal.

„Szerintem azért is igazoltak ennyi játékost a tél folyamán, hogy mindenképp kiharcoljuk a bent maradást, a reális sanszunk meg is van rá. A rájátszásban főleg a közvetlen riválisokkal fogunk játszani, minél több pontot kell gyűjtenünk, ilyen egyszerű” – mondta.

A Panathinaikos csapatánál légióskodó Kleinheisler László és Gróf régi barátok, tervben van, hogy találkoznak, de a költözés miatt egyelőre nem volt lehetőségük erre.

Gróf korábban kilenc évet töltött külföldön, szerette volna, ha még egyszer légiósnak tud állni.

„Ahogy telt az idő, egyre jobban úgy éreztem, kevesebb a sansz rá, de lassan 34 évesen kaptam egy lehetőséget. Kicsit más, mint amikor legelőször külföldre igazoltam csupán 16 évesen, gyerek fejjel, most pedig apaként, házas emberként” – vélekedett a Levadiakos kapusa.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gróf Dávid (@davidgrof99) által megosztott bejegyzés

Az új edző bízik benne, már az első közös mérkőzésükön Grófot állította a kapuba.

„A meccs előtti nap szólt, hogy készüljek, mert eljött az időm. Próbáltam is megmutatni, szerencsére jól is sikerült a mérkőzés, teljesen megbízik bennem. Komoly instrukciókat nem ad, tudja, hogy lejátszottam már pár meccset az életemben, és azt is elmondta, nem véletlenül akartak engem idehozni. Szeretnénk győzelmeket gyűjteni, most ez a legfontosabb” – mondta a csapatnál betöltött szerepéről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Levadiakos FC (@levadiakos_fc) által megosztott bejegyzés

Gróf már belekóstolhatott, milyen a válogatott keretével készülni és úgy gondolja, egy labdarúgó életében az a csúcs, ha saját nemzetét képviselheti. Nem szeretne előre gondolkodni, ha érkezne meghívó, természetesen örülne neki, de jelenleg nem ez jár a fejében. Minden meccsen jól szeretne teljesíteni és a maximumot kihozni magából.

„Ismerjük egymást Marco Rossival, nála kaptam meg a lehetőséget, hogy bemutatkozzak az NB I-ben hosszú légiósélet után. Nagyon sokat köszönhetek neki, tudja mit az erényeim és a gyengeségeim. Talán ő az egyik edző Magyarországon, aki a legjobban ismer. Nagyon örülök neki, hogy ilyen jó munkát végez a válogatottal” – fogalmazott.

Borítókép: Debrecen, 2021. november 6. Gróf Dávid, a Debrecen kapusa (k) hárít egy lövést a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Debreceni VSC-Budapest Honvéd mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. november 6-án. Debreceni VSC-Budapest Honvéd 5-3. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak