Musorujsag
Élő Eredmények

Joao Janeiro javasolja a Benficának Kerkez szerződtetését

Joao Janeiro javasolja a Benficának Kerkez szerződtetését

m4sport.hu
Joao Janeiro, aki hazánkban a Szeged, a Kisvárda és a Debrecen vezetőedzője is volt Portugáliába a Rádio Antena 1-nak nyilatkozott, miután felkérték, hogy beszéljen a magyar válogatott Kerkez Milosról, akit az ország legnépszerűbb csapata, a Benfica szeretne szerződtetni.

A Benfica minden követ megmozgat, hogy a Barcelonával, Real Madriddal és Premier League-klubokkal szóba hozott baloldali védőjének, a spanyol Alejandro Grimaldónak meghosszabbítsa szerződését.

A 27 éves szélső élete formájában játszik a csapat német edzője, Roger Schmidt kezei alatt, erre pedig Európa legnagyobb klubjai is felfigyeltek, főként, hogy nyáron lejár a szerződése, így ingyen igazolható.

A lisszaboni klub még mindig próbálja maradásra bírna kulcsjátékosát, ugyanakkor a vezetők tisztában vannak azzal, hogy minimális arra az esély, hogy a Grimaldo a következő szezonban is a Benfica mezét öltse magára.

Így került képbe a magyar válogatott védő, Kerkez Milos, akit Roger Schmitd jól ismerhet Hollandiából – a portugál csapat előtt a PSV Eindhovent irányította.

A Benfica érdeklődéséről először az olasz Gazzetta dello Sport számolt be, majd a legnagyobb portugál sportnapilapok is elkezdtek foglalkozni a 19 éves magyarral. Hétfőn az egyik legnépszerűbb portugál rádió, az Antena 1 Joao Janeiróval beszélt Kerkezről, aki nem köntörfalazott és nyugodt szívvel ajánlotta őt a Benficának.

„Egy olyan játékos, aki még Grimaldónál is agresszívebb, labdával és anélkül egyaránt. Két-három évvel ezelőtt Maldini elvitte őt hogy meggyőzze, játsszon a Milanban. Edzett is az első csappattal, de utána kérte, hogy engedjék el, mert látta, hogy nehéz lenne bekerülni a csapatba főleg úgy, hogy a milánóiak megvették Theót (Hernandez). A Milan végül elengedte és egy másik bajnokságba került, a hollandba, ahol nagyon jól teljesít. Meg kell jegyezni, hogy egy olyan fiatal labdarúgóról beszélünk, aki már több bajnokságot is kipróbált, játszott Magyarországon, Ausztriában, Olaszországban és most Hollandiában, vagyis egy olyan focistáról beszélünk, aki több iskolában nevelkedett, ami nagyon jó ajánlólevél” – dicsérte a magyar játékost a 41 éves szakember.

Borítókép: Kerkez Milos és Joao Janeiro (m4sport.hu)

További tartalmak