Musorujsag
Élő Eredmények

Vécsei Bálint: Lehettünk volna bátrabbak is, sajnálom, hogy egy gólt sem sikerült szereznünk

Vécsei Bálint: Lehettünk volna bátrabbak is, sajnálom, hogy egy gólt sem sikerült szereznünk

m4sport.hu
A Leverkusen elleni Európa-liga-vereség után a Ferencváros csapatkapitánya, Dibusz Dénes elmondta, a második félidőben nem tudták tartani a tempót a német csapattal, Vécsei Bálint úgy érezte, az elején lehettek volna bátrabbak is, Kristoffer Zachariassen szerint pedig nem volt meg a kellő minőségük.

A Ferencváros csütörtök este hazai pályán 2-0-ra kikapott a Leverkusentől, így kettős vereséggel, 4-0-s összesítésel búcsúzott az Európa-ligától.

A mérkőzés után a magyar bajnok három játékosa is értékelte a találkozót, és a várakozásokat felülmúló szezont.

Dibusz Dénes: „Az első félidőben voltak lehetőségeink gólt szerezni, de rosszul kezdtünk. Szerettünk volna agresszívak lenni, az ellenfél térfelén labdákat szerezni és azokból gyors ellentámadásokat vezetni. Ez többé-kevésbé működött, de a második félidőben érezhető volt, hogy nem tudtuk tartani a tempót. Megérdemelten nyertek és a jobb csapat jutott tovább. A lehetőségeinkhez képest mindent megtettünk. Az eddigi menetelésért kalapemelés jár a csapatnak. Sajnáljuk, hogy ezt a mai mérkőzést nem tudtuk győzelemmel zárni vagy legalább gólt szerezni, hogy a szurkolóinknak kicsit jobb kedvük legyen a végén.”

Vécsei Bálint: Nagyon rosszul kezdtünk. Készültünk a gyors embereikre, de egy rossz helyezkedéssel olyan pozíciós előnyt adtunk Diabynak, hogy utána az ő gyorsaságával gyerekjáték volt neki… Tudtuk, hogy a 2–0 nagy hátrány. Ettől függetlenül próbáltunk felmenni rájuk, de nagyon labdabiztosak voltak. Nem volt könnyű mérkőzés. Sokszor az elején céltalanul játszottuk előre a labdát, miközben sokkal bátrabban lehetett volna játszani. Ezen kívül megvoltak megint a helyzeteink, sajnálom, hogy a két meccsen egy gólt sem sikerült szerezni.”

Kristoffer Zachariassen: „Nagyon nehéz találkozó volt. A Leverkusen remek csapat. Rengeteg sérültünk van, ennek ellenére megtettünk mindent, amit csak tudtunk. Összességében nem volt meg a minőségünk ahhoz, hogy továbbjussunk.”

A mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak