Musorujsag
Élő Eredmények

A brit milliárdos nem akar „ostoba összeget” kifizetni a Manchester Unitedért

A brit milliárdos nem akar „ostoba összeget” kifizetni a Manchester Unitedért

MTI
Jim Ratcliffe brit milliárdos nem akar „ostoba összeget” kifizetni a Manchester United labdarúgóklubért, amelyet november óta „árul” az amerikai Glazer család.

Az Ineos vegyipari cégcsoport 70 éves első embere erről annak kapcsán beszélt a Wall Street Journal című amerikai lapnak, hogy szerdán jár le az angol együttesért zajló licitháború második köre, eddig várják ugyanis az újabb ajánlatokat.

„Inkább közösségi cselekedetként tekintek a vásárlásra, mintsem üzleti befektetésként. Hogy döntöd el, hogy egy festmény vagy egy ház mennyibe kerül? Nem attól függ, mennyibe került felépíteni, vagy megfesteni. Amit nem szeretnél, az az, hogy ostoba összeget fizess érte, mert akkor egyből meg fogod bánni, hogy megvetted” – fogalmazott a gyerekkora óta MU-szurkoló milliárdos.

Ratcliffe februárban jelezte, hogy megvásárolná a Manchester Unitedet a Glazer családtól, amely 2005-ben 790 millió fontért szerezte meg a klubot. Az amerikai família a hírek szerint most legalább hatmilliárd fontot szeretne kapni a húszszoros angol bajnok egyesületért, melyért a katari emír testvére, Jasszim bin Hamad al-Thani is ajánlatot tett.

A Sky Sports értesülései szerint legalább öt vételi ajánlat érkezik majd a klubért a szerdai határidőig.

Borítókép: EPA/TIM KEETON

További tartalmak