Musorujsag
Élő Eredmények

A Barcelona arra kérte Dani Olmót, ne hosszabbítson a Leipziggel - sajtóhír

A Barcelona arra kérte Dani Olmót, ne hosszabbítson a Leipziggel - sajtóhír

m4sport.hu
A katalán klub most már tényleg hazacsábítaná nemzetközi tényezővé váló korábbi növendékét, de lehetőség szerint ingyen szerződtetnék.

A Barcelona mindig is élénk figyelemmel követte sajátnevelésű támadóját, aki 16 évesen a Dinamo Zagreb kedvéért hagyta el a klubot.

Olmót azóta háromszor is megkeresték a katalánok, ám a Mundo Deportivo szerint most úgy tűnik, minden eddiginél jobban szeretnék megszerezni a Leipzigben és a spanyol válogatottban is alapemberré váló játékost, aki a katari világbajnokságon a nemzeti csapat egyik legjobbja volt.

A Barca már a viadal alatt, Dohában felvette a kapcsolatot Olmo képvislőivel és informális találkozót eszközölt, amelyen a vezetőedző, Xavi Hernández is ott volt.

A megbeszélésen a klub képviselői állítólag jelezték, nehéz gazdasági helyzetük ellenére szívesen szerződtetnék a szélsőt, de egy kérésük volt: Olmo ne hosszabbítsa meg 2024 nyaráig szóló szerződését – ebben az esetben ugyanis ingyen leigazolhatnák.

Most nyáron a Barcelona egy olyan szélsőt keres, aki középen is bevethető, Olmo pedig pontosan ilyen futballista. A legfőbb nehézséget az jelentheti, hogy a Leipzig várhatóan legalább 40 millió eurót kérne játékosáért – a Transfermarkt szerint ennyi az értéke –, ami jelenleg nem egy könnyen előteremthető összeg a Barcelona számára, ráadásul vastag pénztárcás klubok is érdeklődnek Olmo iránt, a többi közt a Bayern München és a Real Madrid is ott toporog a küszöbén.

Borítókép: MTI/EPA/Adam Vaughan

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Alphonso Davies: Egy népszerű lúzer vagyok
A Bayern München kiválósága saját csatornáján beszélt arról, hogy a labdarúgáson kívül nincs sok barátja és nincs túl sok elfoglaltsága sem, ráadásul a barátnője sem él vele.
Külföldi futball