Musorujsag
Élő Eredmények

Messinek három feltételre kellene bólintania, ha vissza szeretne térni a Barcelonához - sajtóhír

m4sport.hu
Kérdés, Lionel Messinek ilyen kondíciókkal mennyire lenne vonzó ismét a Barcában játszani.
Vajon Messi a feltételek ellenére fontolóra veszi a visszatérést? (Fotó: EPA/ANNA SZILAGY)

Mivel az argentin zseni egyelőre nem hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését a Paris Saint-Germainnél, a katalánok komolyan fontolóra vették, visszaédesgetik a 35 éves klublegendát, aki a hírek szerint még legalább egy szezont szeretne Európában játszani, és gondolkodik is a Barcához való visszatérésen.

A Mundo Deportivo úgy tudja, a Barcelona jó néhány dolgot alaposan mérlegre tesz, mielőtt végleg a tettek mezejére lépne.

Beszámolójuk szerint Joan Laporta klubelnök csak abban az esetben tesz erőfeszítéseket Messi visszahozatalára, ha a játékos maga is kinyilvánítja visszatérési szándékát – ami a két fél nem éppen rózsás viszonya miatt leginkább Xavin, vagy valamelyik játékoson keresztül juthat el Laportához.

A Barca továbbá elvárja, hogy a hétszeres aranylabdás más szerepet vállaljon a csapatban, mint amihez korábban szokva volt.

Szeretnék, ha elfogadná és tiszteletben tartaná a távozása óta felbukkanó „új vezéreket”, mint például Robert Lewandowski, Marc-André ter Stegen, Ronald Araújo vagy a csapatkapitány Sergio Busquets.

Emellett természetesen jelentős fizetéscsökkentésre kellene rábólintania, hogy beférjen a klub bérkeretébe és a La Liga pénzügyi fair play-korlátozásaiba.

A PSG azonban annak ellenére mindent megtesz Messi megtartásáért, hogy a drukkerek csalódtak benne, és a Bajnokok Ligájában sem az elvártak szerint szerepelt a csapat, a Bayern München elleni nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

Amellett, hogy Messi a PSG jelenlegi projektjének szerves része, a világ egyik legjobban eladható játékosa, ami anyagilag is előnyös a PSG-nek, nem véletlen, hogy a katari állam gyakorlatilag „utasította” a párizsiak elnökét, Nasszer al-Khelaifit, mindenáron hosszabbítson Messivel.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Alphonso Davies: Egy népszerű lúzer vagyok
A Bayern München kiválósága saját csatornáján beszélt arról, hogy a labdarúgáson kívül nincs sok barátja és nincs túl sok elfoglaltsága sem, ráadásul a barátnője sem él vele.
Külföldi futball