Musorujsag
Élő Eredmények

Kerkez Milos édesapját vendégül látta a Benfica, tetszett neki, amit látott

Kerkez Milos édesapját vendégül látta a Benfica, tetszett neki, amit látott

m4sport.hu
A magyar válogatott szélső, Kerkez Milos édesapja elfogadta a Benfica meghívását, hogy megtekintse a patinás klub létesítményeit – számolt be róla a Diário Record.

Portugáliában visszatérő téma az ország legnépszerűbb klubjával kapcsolatban, hogy a Sasok spanyol balhátvédje, Alejandro Grimaldo hosszabbít-e vagy sem. Hónapok óta cikkeznek erről, és az idő előrehaladtával egyre sűrűbben merül fel, hogy a Barcelonában nevelkedett 27 éves szélső távozni fog.

Ezzel egy időben arról is folytak a találgatások, hogy vajon kivel pótolhatja kulcsjátékosát a vezetőedző Roger Schmidt. Mivel a német szakember 2022 nyaráig a PSV Eindhovent irányította, minden bizonnyal ismeri a tavaly január óta a AZ Alkmaarban szereplő Kerkez Milost, aki a hírek szerint a tréner elsődleges célpontja Grimaldo helyére.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Benfica nagyon szeretné megszerezni a hatszoros válogatott magyart, olyannyira, hogy a klub eldöntötte, meghívja a játékos édesapját Sebastijan Kerkezt, hogy megnézze, milyen körülmények között élhetne az ifjabb Kerkez, amennyiben őket választaná.

A lisszaboni Record követte az eseményeket és arról írt, hogy a héten valóban Lisszabonban járt az apa, aki a klub a fővárostól 20 kilométerre fekvő edzőközpontját is meglátogatta.

A klubvezetők megmutatták neki Lisszabont, majd közösen átautóztak a hídon, amely kiköpött mása a San Franciscó-inak, hogy megtekintse a Benfica Campust, a klub utánpótlásbázisát.

Sebastijan Kerkeznek minden nagyon tetszett, ahogyan azt is kiemelte, hogy a Benfica Bajnokok Ligája-menetelése ugyancsak megerősítés fia számára, hogy a portugál csapat ideális állomás lehetne.

A látogatás után jó benyomásokkal távozott a 19 éves szélső édesapja, aki legszívesebben a Benficában látná fiát, mert az Alkmaar után szintlépés lenne és tökéletes környezetet a további fejlődéshez.

A Transfermarkt által 10 millió euróra taksált Kerkez Milosért a hírek szerint a Lazio és a Leeds United is érdeklődik, de az sem kizárható, hogy visszatér korábbi klubjához, a Milanhoz.

Borítókép: Kerkez Milos gólöröme a Lazio elleni El-nyolcaddöntőben (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

További tartalmak