Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: megsértette az FA fogadási szabályait, nyolc hónapra eltiltották az angol válogatott gólzsákot

Hivatalos: megsértette az FA fogadási szabályait, nyolc hónapra eltiltották az angol válogatott gólzsákot

m4sport.hu
Az Angol Labdarúgó Szövetség szerdán hivatalos közleményben tudatta, hogy nyolchónapos eltiltást szabott ki a Brentford angol válogatott támadójára, Ivan Toneyra.

 

A 27 esztendős Ivan Toney várható elmeszéléséről már több hónapja cikkezett a brit média: mint ismert, a támadó több mint 260 pontban megsértette az FA fogadási szabályzatát, miután 2017 februárja és 2021 januárja között fogadott különböző mérkőzésekre – ez utóbbi tiltott a szigetországban tevékenykedő edzők és játékosok számára, de még a klubszemélyzetnek, valamint az igazgatóknek sem engedélyezett.

Kapcsolódó tartalom

Toney eleinte ártatlannak vallotta magát, a márciusi egyik meghallgatásán azonban már egyes pontok kapcsán elismerte, igazak az állítások, néhány esetben valóban megsértette a szóban forgó szabályokat.

Az FA azóta újra leült a játékossal, most pedig egy Független Szabályozó Bizottság meghozta a végső döntést a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján.

Az ítélet igen erősre sikeredett: az angol szövetség döntése értelmében Ivan Toney nyolc hónapig nem léphet pályára, sőt, nem is végezhet labdarúgással kapcsolatos tevékenységeket  – a szervezet közleménye szerint az eltiltás a mai nappal lép hatályba, s január 16-án jár le. A futballistának a kiszabott büntetés mellett 50 ezer fontot is be kell fizetnie.

Az FA kiemeli, Toney az eltiltás első négy hónapjában csapatai edzésén sem vehet részt, annak második felében viszont visszatérhet a Brentford felkészüléseire, tétmérkőzésen azonban egyáltalán nem játszhat.

A csatár kiesése hatalmas csapás a Brentfordnak, Toney ugyanis nagyszerű szezont fut, 35 találkozón összesen 21-szer talált be – ebben a kiírásban 20 alkalommal volt a Premier League-ben, amivel Erling Haaland (36) és Harry Kane (27) mögött a harmadik helyen áll a góllövőlistán.

A játékos remek teljesítményére még Gareth Southgate szövetségi kapitány is felfigyelt, aki meghívta Toneyt a katari világbajnokságra. Noha a támadó nem jutott szóhoz a tornán, márciusban már debütálhatott a „háromoroszlánosok” mezében, Ukrajna ellen kilenc percet kapott.

Ivan Toney értékét 50 millió euróra becsüli a transfermarkt.de piaci portál.

 

Borítókép: EPA/Peter Powell

További tartalmak