Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb jel Szoboszlai távozására? Dani Olmo 2027-ig hosszabbított a Lipcsével

Újabb jel Szoboszlai távozására? Dani Olmo 2027-ig hosszabbított a Lipcsével

m4sport.hu | Szerző: K.M.
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig hivatalos oldalain jelentette be, hogy 2027-ig hosszabbított játékosával, Dani Olmóval. A spanyol középpályást a hírek szerint több topklub is megkörnyékezte, de végül ő a maradás mellett döntött, ezzel pedig utat nyithatott Szoboszlai Dominik távozásának, aki reagált is csapattársa szerződéshosszabbítására.

A német Bundesligában harmadik helyen végzett és a Német Kupában címvédésre készülő RB Leipzig minden bizonnyal nem engedte volna el nyáron két kulcsjátékosát, Dani Olmot és Szoboszlai Dominiket is, ám a 25 esztendős spanyol középpályás a maradás mellett döntött, pedig a több neves csapat, köztük a Barcelona is erősen érdeklődött játékjoga megszerzése iránt.

S mivel az elmúlt hetekben egyre jobban erősödtek azok a pletykák, melyek szerint Szoboszlai a közeljövőben klubot válthat, ez egy újabb olyan jel, amely ezt vetíti előre, legalábbis a lehetőség adott, legalábbis a német klub minden bizonnyal így nyitottabb lehet egy esetleges transzferre.

A Varázslónak is becézett labdarúgó 2027-ig hosszabbította meg 2024 nyarán lejáró kontraktusát. Olmo eddig 122 lipcsei mérkőzésén 50 gólban vállalt szerepet, még 2020-ban a Dinamo Zagrebtől igazolt a német együtteshez. A hosszabbításra maga Szoboszlai Dominik is reagált Instagram-oldalán, azt írta: „Az én testvérem ❤️” 

Az RB Leipzig június 3-án az Eintracht Frankfurt ellen vívja a Német Kupa döntőjét, melyben szeretne címet védeni. Időközben a német klub megbüntette Szoboszlai Dominiket, ugyanis a csapattal való egyeztetést megkerülve adott interjút, melyben újfent távozását vetítette előre.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: MTI/EPA/Adam Vaughan

További tartalmak