Musorujsag
Élő Eredmények

Olimpiai kvalifikációs versenyt nyert a karatés Hárspataki Gábor

Magyar Karate Szakszövetség/m4sport.hu
Hárspataki Gábor aranyérmet szerzett, György Dániel pedig ötödik lett vasárnap a karate tokiói olimpiai kvalifikációs sorozatának salzburgi állomásán, amelyen minden korábbinál nagyobb mezőny indult.
Hárspataki Gábor (Fotó: Magyar Karate Szakszövetség) Hárspataki Gábor edzőivel a salzburgi versenyen (Fotó: Magyar Karate Szakszövetség)

Hárspataki hat győzelemmel jutott el a döntőig, és ezek közül első öt küzdelmében spanyol, szlovén, tajvani, üzbég és egyiptomi ellenfelei még csak pontot sem tudtak elérni ellene. Az elődöntőben a chilei Charpentier volt az első, aki értékelhető technikát hajtott végre az MTK versenyzőjén, ám 2-1-gyel így is Hárspataki Gábor került a fináléba. A döntőben szintén hibátlan maradt a múlt évi Európa-bajnoki ezüstérmes magyar, aki taktikusan küzdve, 1-0-ra verte az olasz El Sharaby-t.

A diadallal Hárspataki Gábor nagyot lépett előre a tokiói ötkarikás ranglistán, akárcsak az idén júniusi, minszki Európa Játékokon való részvétel felé, amelynek programjában szintén szerepel a karate.

György Dániel (Fotó: Magyar Karate Szakszövetség) György Dániel kis híján felállhatott a dobogóra (Fotó: Magyar Karate Szakszövetség)

A többszörös korosztályos Eb-érmes György Dániel Salzburgban is megmutatta, hogy egyre inkább képes a felnőtt világelitben is helyt állni. A 84 kg-os kategóriában grúz, kazah és orosz ellenfele legyőzése után a súlycsoport egyik legjobbjától, a török Aktastól csupán bírói döntéssel kapott ki.

A BVSC-Zugló karatésa a vigaszágon előbb egy iráni sportoló, aztán egy igazi nagy név, a korábbi Európa-bajnok görög Tzanos legyőzésével kiharcolta a bronzmérkőzés jogát. A harmadik helyért György Dániel 1-1-re végzett a tavalyi vb-bronzérmes iráni Poorshabbal, ám mivel az első találatot az ellenfél szerezte, a szabályok szerint ő győzött – a fiatal magyar azonban így is pályafutása egyik legnagyobb sikerét könyvelhette el.

További tartalmak