Musorujsag
Élő Eredmények

Halmozták az érmeket a magyar kick-boxosok Milánóban

NVESZ
Tizenegy felnőtt érmet szereztek a magyar kick-boxosok a milánói Pointfighting Cup elnevezésű versenyen. A tavaly év végén a NOB által elismert sportág pointfighting szakágának idei egyik legrangosabb megmérettetésén különösen Busa Andrea és a Veres fivérek közül Richárd és Alex remekeltek – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.
Busa Andrea (Fotó: NVESZ) Busa Andrea tarolt a milánói versenyen (Fotó: NVESZ)

A 14 nemzet 900 nevezőjének csatái során a nőknél Busa Andrea megnyerte súlycsoportját, a 65 kg-ot, és szintén egyeduralkodónak bizonyult egy kategóriával feljebb, a 70 kilósok mezőnyében is. A szegedi sportoló a női csapatok versengésében szintén a győztes alakulat tagja volt.

Két másik érmet is nyert Olaszországban a civilben tanárként dolgozó magyar kiválóság: a nyílt kategóriában, a súlycsoportoktól független Openben második lett, míg a súlycsoportok győztesei számára kiírt, úgynevezett Grand Champion versenyszámban is szerzett egy bronzot.

A férfiaknál a csepeli Veres Richárd és Alex három-három éremmel gazdagította gyűjteményét. Richárd első lett a 69 kilogrammban, a nyílt kategóriában pedig a dobogó második fokára állhatott fel. Testvére, Alex a súlycsoportos küzdelmek során egy ezüst és egy bronz medált gyűjtött be. A fivérek a csapatok versenyében is felállhattak a dobogóra, Richárd ezüsthöz, Alex pedig bronzhoz segítette klubjuk együtteseit.

Az éremtáblázaton Magyarország a második helyen végzett a házigazda olaszok mögött, míg a klubok között a Halker-Király Team lett a legeredményesebb. Az eredmények rendkívül jó előjelek a májusi budapesti kick-box Világkupa előtt.

Pointfighting Cup, Milánó, a felnőtt magyar érmesek:
Férfiak:

69 kg: 1. Veres Richárd
79 kg: 2. Veres Alex
84 kg: 3. Veres Alex
Open: 2. Veres Richárd
Csapat: 2. Halker-Király Team, 3. Halker-Király Team

Nők:
65 kg: 1. Busa Andrea
70 kg: 1. Busa Andrea
Open: 2. Busa Andrea
Grand Champion: 3. Busa Andrea
Csapat: 1. Halker-Király Team

További tartalmak