Musorujsag
Élő Eredmények

Kilenc magyar kick-boxos világkupaarany Isztambulban

NVESZ
A házigazdák mögött a második lett Magyarország a nemzetek versenyében a – NOB által tavaly év végén elismert – WAKO kick-box világszervezet világkupa sorozatának isztambuli állomásán. A 27 ország 1900 versenyzőjét felvonultató viadalon a magyarok közül Nagy Henrietta volt a legeredményesebb, aki háromszor állt fel a dobogó tetejére. Két aranyérem került Murvai Lívia, valamint Fésű Lajos nyakába – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.
Nagy Henrietta, kick-box (Fotó: NVESZ) Nagy Henrietta akcióban a törökországi versenyen (Fotó: NVESZ)

Nagy Henrietta egymaga három elsőséget szerzett a világkupán. A Halker-Király Team kick-boxosa a pointfighting szakágban megnyerte a 70 kg-osok küzdelmeit, majd győzött a nehézsúlyúak között is. Harmadik aranyérmét a Grand Champion versenyszámban szerezte, ahol a súlycsoportelsők elit vetélkedésében is a legjobbnak bizonyult.

Sikerrel tért vissza a tatamira televíziós vetélkedős szereplése után Murvai Lívia. A fiatal csepeli tehetség klubtársnőjéhez hasonlóan szintén két pointfightingos súlycsoportban zsebelte be az aranyérmet, valamint a kick-lightban is szerzett egy bronzot.

Szintén duplázott a férfiaknál Fésű Lajos, aki a light-contact szabályrendszerben a 69 és a 74 kg-osok között is felülmúlta valamennyi ellenfelét.

Ezúttal sem maradt aranyérem nélkül Veres Alex, aki a pointfighting 79 kilósai között lett első, emellett döntőt vívott a 84 kg-ban és a férfi Grand Championban is.

Nemcsak a tatamin zajló, félerejű technikákat alkalmazó szabályrendszerekben jeleskedtek kick-boxosaink, hanem a ringben is: a kiütésre menő full-contactban Busa Gabriella diadalmaskodott.

Érdekesség, hogy Isztambulban ismét kipróbálta magát az elmúlt évben jellemzően már edzői teendőket ellátó, korábbi sokszoros világbajnok Jároszkievicz Krisztián, aki harmadik lett a nehézsúlyú pointfightingosok között.

A törökországi versenyen kick-boxosaink jelezték, hogy jó formában vannak a másfél hónap múlva sorra kerülő budapesti világkupa előtt, amelyet május 17-19-én rendeznek a BOK Sportcsarnokban.

Kick-box világkupa, Isztambul, a felnőtt magyar érmesek:
Pointfighting:
Férfiak:

79 kg: 2. Veres Alex
84 kg: 1. Veres Alex
+94 kg: 2. Juhász Ábel, 3. Jároszkievicz Krisztián
Grand Champion: 2. Veres Alex

Nők:
55 kg: 1. Murvai Lívia
60 kg: 1. Murvai Lívia
70 kg: 1. Nagy Henrietta
+70 kg: 1. Nagy Henrietta
Grand Champion: 1. Nagy Henrietta
Csapat: 2. Halker-Király Team

Light-contact:
Férfiak:

63 kg: 2. Maruscsák László
69 kg: 1. Fésű Lajos
74 kg: 1. Fésű Lajos

Kick-light:
Férfiak:

74 kg: 2. Bálint Zoltán

Nők:
55 kg: 3. Murvai Lívia

Full-contact:
Nők:

52 kg: 1. Busa Gabriella

További tartalmak