Musorujsag
Élő Eredmények

Az ausztriai világkupán is megrázták az éremfát a magyar kick-boxosok

NVESZ
Kilenc arany-, hat ezüst- és öt bronzérmet szereztek a felnőtt magyar versenyzők a WAKO kick-box világszövetség ausztriai világkupáján. Az Innsbruckban 39 ország 1200 sportolójának részvételével megrendezett viadalon Magyarország végzett az éremtáblázat első helyén, ami azért is nagy öröm a szakvezetés számára, mert a vk-sorozat következő állomása Budapesten lesz május 17-19-én – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.
Busa Gabriella (Fotó: NVESZ) Busa Gabriellának is jól sikerült a magyarországi vk főpróbája (Fotó: NVESZ)

A BOK Sportcsarnokban sorra kerülő hazai világkupa főpróbájának számító megmérettetés különlegessége még, hogy legjobbjainknak sikerült mind az öt megrendezett szabályrendszerben – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact és K1 – a dobogó tetejére állniuk.

Két-két egyéni aranyérmet szerzett a szegedi Busa testvérpár. A civilben tanárként dolgozó Andrea a pointfighting szakágban (ahol a bírók találatonként megállítják a mérkőzést) saját, 60 kg-os súlycsoportja mellett győzni tudott eggyel feljebb, a 65 kilóban is. A jogi doktori címmel rendelkező Gabriella a light-contactban és a kick-lightban (ezekben folyamatosak a küzdelmek, de utóbbiban a láb is támadható) egyaránt megnyerte az 50 kg-os kategóriát.

A pointfightingban a csepeli Halker-Király Team révén a csapatarany is hazánkba került, a light-contactosok mezőnyében Vígváry Viktor győzte le valamennyi ellenfelét, míg a kick-lightban Bálint Zoltán bizonyult verhetetlennek.

A kiütésre menő ringes szakágak közül full-contactban Baros Tamás nyakába került aranyérem, a K1-es mezőnyben pedig Fábián Kristóf lett első.

Az ausztriai világkupán összességében a nemzetek versenyében Magyarország, a klubok között a Halker-Király Team lett a legeredményesebb.

Kick-box világkupa, Innsbruck, a felnőtt magyar érmesek:
Pointfighting:
Férfiak:

84 kg: 2. Veres Alex

Nők:
60 kg: 1. Busa Andrea
65 kg: 1. Busa Andrea

Csapat: 1. Halker-Király Team

Light-contact:
Férfiak:

69 kg: 3. Fésű Lajos
74 kg: 3. Kajtár Bence
84 kg: 2. Szabó-Tóth Dávid
89 kg: 3. Szachán Bolivár
94 kg: 1. Vígváry Viktor

Nők:
50 kg: 1. Busa Gabriella

Kick-light:
Férfiak:

63 kg: 2. Csorba Ádám
79 kg: 1. Bálint Zoltán
84 kg: 2. Szmolek Emánuel, 3. Szabó-Tóth Dávid
89 kg: 3. Sleisz Attila

Nők:
50 kg: 1. Busa Gabriella
60 kg: 2. Kolozsvári Kinga

Full-contact:
Férfiak:

91 kg: 1. Baros Tamás

K1:
Férfiak:

71 kg: 1. Fábián Kristóf

Nők:
52 kg: 2. Zsiga Melinda

További tartalmak