Musorujsag
Élő Eredmények

Nyolcvankettő magyar érem és kettő összetett dobogó a kempo-vb-n és vk-n

Magyar Kempo Szövetség/m4sport.hu
A 16 éven aluliak és a felnőttek mezőnyében is dobogóra állhatott összetettben a magyar válogatott a spanyolországi Guadalajarában rendezett, 40 ország 700 versenyzőjével zajlott IKF Kempo Világbajnokság és Világkupán.
kempo, (Fotó: hunkempo.hu) (Fotó: hunkempo.hu)

A magyar szövetség beszámolója szerint a tavaly története első összetett csapatvilágbajnoki címét nyerő magyar válogatott tagjai ezúttal 22 arany-, 27 ezüst- és 33 bronzérmet szereztek a kata, fegyveres kata, önvédelem, submission, semi kempo, knock down, kempo kumite és full kempo versenyszámokban.

Az aranyérmes sportolók közül hatan címet védtek az idei seregszemlén. A 16-18 évesek -60 kg-os mezőnyében indult Ódor Lili bizonyult a legeredményesebb magyarnak: négy elsősége mellé egy harmadik helyezést is összehozott. A 10-12 évesek -50kg-os kategóriájában érdekelt Osvald Hanna ugyancsak kiemelkedően teljesített az elért három első és egy harmadik helyével.

A felnőttek között a -65 kg-os Komár Dániel két versenyszámban, submissionben és full kempóban is minden ellenfelét legyőzve állhatott a dobogó legfelső fokára. Lacza Ábel két-két első és második, valamint egy harmadik helyezéssel zárta a tornát, Frankó Aliz pedig szintén két arany mellé egy-egy ezüstöt és bronzot szerzett.

A nemzetek közötti rangsorban Magyarország harmadik helyen zárt a 16 év alattiak világkupáján és a felnőttek világbajnokságán is.

Aranyérmesek: Kriston Csaba, Kriston Ádám, Ódor Lili, Kiss Krisztián László, Fazekas Marcell, Komár Dávid Dániel, Éliás Máté, Lacza Ábel Ádám, Frankó Olivér, Antal Sándor, Horváth Sebestyén, Frankó Aliz, Osvald Hanna, Nagy Laura, Csikós Beatrix

16 év alattiak világkupája (összetett):
1. Spanyolország
2. Románia
3. Magyarország

Felnőtt világbajnokság (összetett):
1. Románia
2. Spanyolország
3. Magyarország

További tartalmak