Musorujsag
Élő Eredmények

Megvédte világbajnoki címét a kick-boxos Rákóczi Renáta

Megvédte világbajnoki címét a kick-boxos Rákóczi Renáta

MTI
A kick-boxos Rákóczi Renáta legyőzte az ukrán Antonina Oszeckát, így címét megvédve nyerte meg a budapesti TEK Gálán a WAKO világszervezet profi full-contact világbajnoki övéért rendezett mérkőzést.

A Magyar Kick-box Szakszövetség tájékoztatása szerint az 55 kilósok között a tavaly szeptemberben Norvégiában elhódított címet védte meg a Titán SE sportolója azzal, hogy gyakorlatilag minden menetben felülmúlta ukrán riválisát. Oszeckának az ütések következtében annyira feldagadt az arccsontja, hogy a tizedik menetben az orvos nem engedélyezte a folytatást – ezzel Juhász Gábor tanítványa megőrizte világbajnoki övét.

„Menetenként folyamatosan őröltem fel az ukrán lányt, azt éreztem, hogy be tudom fejezni a meccset idő előtt. Így aztán még igazából rá sem kapcsoltunk, a végén lett volna ugyanis még egy ritmusváltás, de nem ment végig a mérkőzés, aminek végül is nagyon örülök” – idézte a kommüniké Rákóczi Renátát, aki hozzátette: neki a hosszú összecsapások fekszenek jobban, mintsem a rövid küzdelmek.

Borítókép: Rákóczi renáta (Forrás: boxtv.hu)

További tartalmak