Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb magyar érem a tekvondó-Eb-n

Újabb magyar érem a tekvondó-Eb-n

mti
Patakfalvy Luca bronzérmet nyert pénteken az 57 kilogrammosok súlycsoportjában, a szófiai tekvondó Európa-bajnokságon.
Patakfalvy Luca (Fotó: Magyar Taekwondo Szövetség)

A hazai sportági szövetség beszámolója szerint a magyar versenyző az olasz Sarah Al ellen 3-3-mal zárt, de a több, pontot nem érő találatnak köszönhetően ő jutott a legjobb nyolc közé. Ott a spanyol Alma Maria Pérezt fölényesen, 15-3-ra verte, az elődöntőben viszont 16-4-re kikapott a török Zeliha Agristól.

Patakfalvy Luca így a dobogó harmadik fokára állhatott, megszerezve a magyar csapat második érmét a kontinenstornán. Egy nappal korábban is volt magyar érmes, csütörtökön az 54 kilogrammos Salim Omar győzött.

„El kell ismerni, hogy a török lány erősebb volt, és hát van hová fejlődnünk – mondta az MTI-nek Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke. – Apaként természetesen büszke vagyok a teljesítményre, az pedig sportágunk szempontjából kiemelkedő tény, hogy most először nyertünk két érmet felnőtt Európa-bajnokságon. És a kettőből az arany ráadásul történelmi, mert korábban soha nem volt felnőtt Európa-bajnokunk.”

A pénteki napon küzdött még Józsa Levente, aki a 68 kilóban a 32 között búcsúzott. A szombati programban magyar részről Füredi Rebeka (67 kg) és Patakfalvy Csenge (62 kg) lesz érdekelt.

A vasárnapig tartó Eb a koronavírus-járványra tekintettel a lehető legszigorúbb szabályok mentén zajlik, a résztvevők folyamatos ellenőrzés mellett a külvilágtól hermetikusan elzárva küzdenek az érmekért és világranglista-pontokért.

További tartalmak