Musorujsag
Élő Eredmények

Óriási botrányba keveredett minden idők egyik legjobb UFC harcosa

Óriási botrányba keveredett minden idők egyik legjobb UFC harcosa

MMA Fighting | Szerző: Zámbó István
Jon Jones a modern ketrecharc egyik legmeghatározóbb alakja. A 34 éves amerikai sportolót még soha senki nem győzte le az oktagonban, de a hihetetlenül tehetséges bunyósnak egy ellenféllel, a saját démonjával még mindig nem sikerült leszámolnia.

A világ legnagyobb ketrecharc-szervezetének korábbi veretlen, félnehézsúlyú világbajnoka gyakorlatilag mindent tud a ketrecben, ami egy harcost naggyá tehet. Kiváló fizikai paraméterekkel rendelkezik, több mint 190 cm magas, széles technikai repertoárral és remek ütemérzékkel bír, amiknek köszönhetően számtalan rekordot tart a mai napig a félnehézsúlyú mezőnyben, a UFC-ben.

Sajnos Jones időről-időre összetűzésbe kerül a törvénnyel, legyen szó módosult tudatállapotú vezetésről, felelőtlen fegyverhasználatról, kábítószerekről vagy éppen legutóbb, családon belüli erőszakról. Korábban az őt védeni próbálók ezeket a dolgokat a fiatalon jött sikerrel indokolták és biztosak voltak benne, hogy idővel majd megkomolyodik Jones, de úgy néz ki, nem errefelé tartanak az események.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BONY (@jonnybones)

Szeptember utolsó hétvégéjén a UFC nagyszabású ünnepséget tartott, amelyre Jones is hivatalos volt, hogy a 2013-as, Alexander Gustafsson elleni legendás bunyóját beiktassák a szervezet Halhatatlanjainak Csarnokába. Nos, a gálára a korábbi világbajnok már nem ért oda, mert időközben, szeptember 24-én letartóztatták, igaz, aznap este még csak kósza hírek érkeztek arról, mi állt a dolog hátterében.

Mint kiderült, Jones legkisebb lánya hívta a 911-et a szállodai szobájukból, mert állítása szerint édesapja és édesanyja között elmérgesedett egy szóváltás. A helyszínre perceken belül kiérkező rendőrök elől a ketrecharcos megpróbált elmenekülni, azonban ez nem sikerült neki. Jones állítólag annyira kikelt magából a letartóztatása miatt, hogy belefejelt a rendőrautó motorháztetőjébe, ami az eset után be is horpadt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BONY (@jonnybones)

A hatóság emberei ezek után megnézték a szobában tartózkodó Jessie Mosest (Jones párját), akinek az arca és a ruhája is véres volt, valamint egy nagy dudor volt az ajkán. Moses azt mondta a rendőröknek, hogy Jones a hajánál fogva rángatta őt, ugyanakkor a vérrel kapcsolatban nem mondott semmit, ami Jones bűnösségét támasztaná alá. A rendőrök szerint emellett az is érdekes volt, ahogy Moses kétségbeesve kérdezte őket, hogy mennyi időre kerül börtönbe a párja.

Az előzetes letartóztatás után Jones gyakorlatilag azonnal kifizette a 16 000 dolláros óvadékot, így egyelőre szabadlábon védekezhet. A bírósági tárgyalása október 26-án lesz az egykor szebb napokat látott harcosnak.

További tartalmak