Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Ráadásul szeretem Batmant” – a UFC-harcos lefojtott egy lövöldözőt az étteremben

„Ráadásul szeretem Batmant” – a UFC-harcos lefojtott egy lövöldözőt az étteremben

m4sport.hu | Sz. Sz.
A UFC-harcos, Kevin Holland azt állítja, hogy segített elfogni egy férfit, aki hétfőn este egy houstoni étteremben kezdett lövöldözni.

Kevin Holland kedden az ESPN-nek az mondta, miközben barátjával, Patrick Robinsonnal békésen szusiztak egy hangos csattanást hallott, és látta az embereket rémületükben menekülni. Eztán látták, hogy valaki megpróbálta elvenni a fegyvert a lövöldözőtől – ekkor odaszaladtak, hogy megpróbálják lefegyverezni a férfit, és feltartóztassák a hatóságok megérkezéséig.

„Nem mondanám a többi embernek, hogy tegye ezt, hacsak nincs komolyan kiképezve az ilyen és ehhez hasonló helyzetekre” – vélekedett Holland. “A ketrecharc mellett elsősorban önvédelmet oktatok. Abban a pillanatban ez volt számomra a legjobb módja annak, hogy megvédjem magam. Ráadásul szeretem Batmant.”

A houstoni rendőrség szóvivője szerint a gyanúsított este fél 12 körül lőtt a levegőbe a Highland Village bevásárlóközpontban lévő étteremnél. Miután a eldördült a lövés, az étteremben a fegyveres mellett ülő személy megragadta a kezét és elirányította a fegyvert, majd megpróbálta megfékezni. Továbbá elmondta, hogy a szemtanúk nevének közzététele szabályellenes, így a rendőrség nem erősíthette meg Holland szerepét az esetben – a ketrecharcos beszámolója azonban megegyezik a rendőrség által leírtakkal.

A feltételezett lövöldöző ellen vádat emeltek életveszélyes magatartás és illegális fegyverviselés miatt.

Holland azt mondta, nem tudta, hogy lövés dördült, amíg nem látta a menekülő embereket: „Elnéztem az egyik irányba, és akkor hallottunk egy nagy, hangos robbanást. Elsőre azt hittem, hogy egy pezsgősüveget nyitott ki valaki és az pukkant, mert a mögöttünk ülő emberek épp egy szülinapi bulit tartottak. Körülnéztem és láttam, hogy az emberek olyan tekintettel futnak, mintha a hálál ült volna ki az arcukra, mintha mérhetetlenül nyugtalanok lennének”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

kevin holland (@trailblaze2top) által megosztott bejegyzés


A ketrecharcos és barátja Robinson egy pillanatra fedezékbe vonult, majd a lövések vélt irányába néztek. Holland azt mondta, hogy látta a fegyverest és a férfit, aki a rendőrségi közlés szerint megragadta a karját. Állítása szerint a fegyver ekkor Holland, Robinson és a többi vendég felé nézett. Ahelyett, hogy elfutott volna, Holland azt mondta, hogy ő és Robinson megkerülték őket, és a másik oldalra mentek. Holland elmondta, felkapott egy széket, hogy megüsse a fegyverest, de nem tudta megmondani melyikük az, mert épp a földön birkóztak. Pillanatokkal később Holland kiszúrta, hogy az alul lévő férfi az, akinél a fegyver van. Azt mondta, ő és Robinson kikapták a fegyvert az elkövető kezéből majd gyorsan az ölébe vette a fejét és egy rear-naked choke-kal, hátsó fojtással igyekezett csillapítani az elkövető felbőszült idegállapotán.

„Amint belealudt, elengedtem a fojtást és kicsúsztam felülre, feltámaszkodtam, kinyújtottam a karjait, hogy semmiért se tudjon nyúlni” – mondta Holland. Ezt követően oldalra dobták a férfi táskáját és megbizonyosodtak róla, hogy nincs elérhető fegyver a közelében, a rendőrség pedig nem sokkal később érkezett meg.

A 29 éves Holland népszerű harcosa a UFC-nek. Nemrég váltósúlyban debütált: március 5-én Las Vegasban a UFC 272-es gáláján legyőzte Alex Oliveirát. Az elmúlt kilenc meccsén pedig mindössze két vereséget szenvedett el, emellett 2020-ban beállította a legtöbb UFC-győzelem (5) rekordját egy naptári évben.

Borítókép: Kevin Holland (m4sport.hu / Instagram_trailblaze2top (Kevin Holland)
MMA

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Borics Ádám kiérdemelte a címmeccset, látni kell ellenfele arcát a küzdelem után
Borics Ádám magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a Bellator 276 gála főmérkőzésén legyőzte Mads Burnellt, akit az ötmenetes küzdelem után a legszínvonalasabb ellenfelének nevezett. Ennek megfelelően Borics kissé sántítva hagyta el az oktagont, de a dán harcos sem úszta meg ép bőrrel – jobb szemét alaposan helybenhagyta a legmagasabban jegyzett magyar ketrecharcos, aki a szervezet ígérete szerint legközelebb címmeccsen léphet ketrecbe.
Küzdősportok