Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Golovkin 40 évesen, kiütéssel nyerte a címegyesítő bokszmeccset

Videó: Golovkin 40 évesen, kiütéssel nyerte a címegyesítő bokszmeccset

MTI
A kazah Gennagyij Golovkin, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) középsúlyú világbajnoka nyerte a Boksz Világszövetségnél (WBA) világbajnok japán Murata Rijota elleni címegyesítő meccset, amelyet utóbbi hazájában, Szaitamában több mint 36 ezer néző előtt rendeztek meg szombaton.

A koronavírus-járvány miatt az eredeti, decemberi időpontnál több mint három hónappal később sorra került, 12 menetesre tervezett összecsapásnak a 40. születésnapját pénteken ünnepelt Golovkin a kilencedik menetben vetett véget, amikor is egy ütése nyomán Murata a padlóra került, a mérkőzésvezető pedig technikai KO-t hirdetett.

A kazah egy vereség és egy döntetlen mellett 42. profi győzelmét aratta, s a 37.-et kiütéssel. E hétvégi fellépése előtt legutóbb 2020. december 18-án bokszolt, akkor a lengyel Kamil Szeremetát győzte le technikai kiütéssel, amivel – rekordot jelentő – 21. alkalommal védte meg középsúlyú IBF-övét.

A 36 esztendős Murata, aki 2019 vége óta egészen mostanáig nem lépett szorítóba, 16 győzelem (13 KO) mellett harmadik vereségét szenvedte el.

Amatőrként Golovkin legnagyobb sikere a 2003-as világbajnoki cím, s a 2004-es, athéni ötkarikás játékokon szerzett ezüstérem volt, míg a japán 2012-ben Londonban olimpiai bajnok lett.

Borítókép: Fotó: Instagram.com/gggboxing

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: A Golden State kosarasa úgy csúszott el saját karmelegítőjén, mintha banánhéj lett volna
A Golden State Wariors egymás után negyedszer nyert az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának szombati játéknapján. A csapat 18 pontig jutó játékosa, Jordan Poole saját karmelegítőjén csúszott el, miután a San Antonio Spurs irányítója szerelés közben véletlenül lehúzta róla. Pool igyekezett lerázni a ruhadarabot, ami végül sikerült is, de az első fordulásnál elcsúszott rajta és elesett.
Kosárlabda