Musorujsag
Élő Eredmények
×

Dráma a UFC-ben – a bajnok nem tudta hozni az elvárt súlyt a címmeccs előtt, ezzel elbukta az övét

Dráma a UFC-ben – a bajnok nem tudta hozni az elvárt súlyt a címmeccs előtt, ezzel elbukta az övét

m4sport.hu
Mérkőzés nélkül elveszítette a könnyűsúlyú világbajnoki övét Charles Oliviera brazil UFC-harcos, miután a mérlegelésen nem tudta teljesíteni az elvárt súlyt.

 

A 32 éves ketrecharcos magyar idő szerint május 8-án az amerikai Justin Gaethje-vel csap össze a UFC 274-gálán, ám a meccs előtti mérlegelésen dráma bontakozott ki: Charles Oliveiránál először 156 fontot mértek, ám az elvárt súly 155 font volt – mivel címmérkőzésről van szó, a minimális különbség nem megengedett, így a brazil meztelenre vetkőzött, ám még ez sem volt elég, ekkor 155.5 fontot mértek nála.

A szabályok értelmében a szervezők ezt követően hatvan perces időintervallumot szabtak meg a bunyósnak, hogy a szükséges fél fonttól megszabaduljon – az egy óra letelte után Oliveira ismét mérlegre állt, amely megint 155.5 fontot mért. Az, hogy Oliveira egész egyszerűen nem tudott bemérlegelni a címmeccs előtt, azt jelenti, hogy mostmár biztosan elveszíti a világbajnoki övét, s csak és kizárólag ellenfelének lesz esélye az öv elhódítására.

Amennyiben Oliveira legyőzi a riválisát, a világbajnoki öv akkor sem vándorol vissza hozzá, ehelyett „gazdátlanná” válik.

A ketrecharcosnak egyébként a mostani már az ötödik „súlytévesztése” volt, így mondhatni nem meglepő az újabb bakija. Az UFC-ben a férfiaknál korábban nem volt példa arra, hogy ily módon bukta el valaki az övét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MMA ISLAND (@mma.island) által megosztott bejegyzés

 

MMA

További tartalmak