Musorujsag
Élő Eredmények
×

Tadissi Martialtól és Hárspataki Gábortól várjuk leginkább az érmet a karate-Eb-n

Tadissi Martialtól és Hárspataki Gábortól várjuk leginkább az érmet a karate-Eb-n

MTI
Az ez évi felnőtt karate Európa-bajnokságot szerdától vasárnapig a törökországi Gaziantepben rendezik meg, ahol 45 ország több mint ötszáz versenyzője, köztük 14 magyar indul.

A magyarok közül a júliusi Világjátékokra kvótát szerzett Tadissi Martial és Hárspataki Gábor a legesélyesebb a dobogóra, de más is képes lehet az éremszerzésre – írta keddi előzetesében a Magyar Karate Szakszövetség.

A hónapok óta remek formát mutató Tadissi tavaly szeptember óta minden világversenyén éremért léphetett tatamira, legutóbb, a másfél héttel ezelőtti, marokkói Karate1 Premier League-viadalon bronzot szerzett. Mellette a tokiói nyári olimpián súlycsoportjában harmadik Hárspataki Gábor szintén nagy reményekkel áll rajthoz.

Az Eb-n a parakaratésok mezőnyében is avatnak bajnokokat, ott hatfős magyar csapat szerepel, benne a tavaly világ- és Európa-bajnoki aranyat nyert Kákosy Olíviával.

A nőknél Ilankovic Aleksandrának van a legtöbb esélye az éremszerzésre küzdelemben (kumite), míg formagyakorlatban (kata) a rutinos Nagy Botond és Sterck Laura esetében sok múlik a sorsoláson. Első alkalommal mutatkozik be Európa-bajnokságon a női kata-csapat, amelynek – a válogatott többi tagjához hasonlatosan – az elsődleges célja a jövő őszi, budapesti világbajnokságon való jó szereplés. Ehhez kellő lökést adhat az idei kontinensviadal.

A törökországi Eb-n az első három nap selejtezőit követően szombaton és vasárnap rendezik a bronzmérkőzéseket és a döntőket.

Borítókép: Tokió, 2021. augusztus 6. A bronzérmes Hárspataki Gábor a férfi karatésok 75 kilogrammos súlycsoportjának eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. augusztus 6-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak