Musorujsag
Élő Eredmények

Történelmi mérföldkő a magyar MMA-ban: Borics Ádám világbajnoki címmeccset kapott a Bellatorban

Történelmi mérföldkő a magyar MMA-ban: Borics Ádám világbajnoki címmeccset kapott a Bellatorban

m4sport.hu
2022. október 1-je meghatározó mérföldkő lesz a magyar MMA történetében: Borics Ádám pehelysúlyú világbajnoki címért küzdhet a Bellator 286-on, a világ második legnagyobb ketrecharc-szervezeténél, a kaliforniai Long Beach városában. Ellenfele a címet április óta (újra) birtokló brazil Patricio "Pitbull" Freire lesz – számolt be róla az MMA Junkie, de a hírt maga Borics is megerősítette Instagram-oldalán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Adam Borics (@adamborics) által megosztott bejegyzés

A Kölyök becenévre hallgató Borics 2017 óta tagja a Bellatornak, mérlege 18 győzelem, 1 vereség, legutóbbi négy küzdelmét sikerrel zárta. Ellenfelének 33 győztes meccs mellett 5 veresége van. Összecsapásukat várhatóan a Bellator hivatalosan is megerősíti.

Borics márciusban már azzal is hatalmas sikert ért el, hogy a Bellator 276 gála főmérkőzésen győzte le Mads Burnellt, ami után szinte borítékolható volt: a következő lépcsőfok a világbajnoki címmeccs lesz.

Borics Ádám az első magyarországi harcos a Bellator történetében, aki világbajnoki övért küzdhet. Hogyan jutott el idáig? Nézze meg az m4sport.hu Sportré sorozatában forgatott filmjét a 29 éves sportolóval!

Borítókép: MMA Junkie

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Borics Ádám mellett egy másik magyar is fontos szerepet játszik a Bellatornál
A világ második legnagyobb ketrecharc-szervezetéről Borics Ádám miatt egyre többet hallhatunk, mivel a „Kölyök” hamarosan a pehelysúlyú világbajnoki címért küzdhet az amerikai promóciónál. A Bellator május 6-án, péntek este Párizsban óriási gálát rendez, amelyen terítékre kerül a nehézsúlyú világbajnoki öv is. A 280-as esemény nemcsak ezért érdekes, hanem azért is, mert a szervezők között találhatjuk Pap Vilmost, aki Magyarországról jutott el az amerikai cégig és most a francia fővárosig.
Küzdősportok
Videó: Borics Ádám kiérdemelte a címmeccset, látni kell ellenfele arcát a küzdelem után
Borics Ádám magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a Bellator 276 gála főmérkőzésén legyőzte Mads Burnellt, akit az ötmenetes küzdelem után a legszínvonalasabb ellenfelének nevezett. Ennek megfelelően Borics kissé sántítva hagyta el az oktagont, de a dán harcos sem úszta meg ép bőrrel – jobb szemét alaposan helybenhagyta a legmagasabban jegyzett magyar ketrecharcos, aki a szervezet ígérete szerint legközelebb címmeccsen léphet ketrecbe.
Küzdősportok
Borics Ádám szombaton sporttörténelmet ír a ketrecben – interjú
A világ második legnagyobb ketrecharcszervezetében, az amerikai Bellatorban Borics Ádám első magyarországi sportolóként fő mérkőzést kapott, így egy egész estés MMA-gála egyik főszereplője lett. Azaz az ő nevével és poszterével adják el elsősorban a jegyeket a több ezer fő befogadására alkalmas St. Louis-i arénába, ahol március 12-én Mads Burnell lesz „A Kölyök” ellenfele. Az óriási lehetőség kapujában álló 28 éves bunyóssal a mérkőzése előtt bő egy héttel beszéltünk.
Küzdősportok