Musorujsag
Élő Eredmények

A sporttörténelmi vb-címmeccsre készülő Borics Ádám: Úgy érzem, képes leszek legyőzni Pitbullt

A sporttörténelmi vb-címmeccsre készülő Borics Ádám: Úgy érzem, képes leszek legyőzni Pitbullt

m4sport.hu
Magabiztosan várja a Patricio Freire elleni világbajnoki címmérkőzést a ketrecharcos Borics Ádám.

A magyar MMA-s szombaton csap össze brazil ellenfelével a Bellator 286-on, a világ második legnagyobb ketrecharc-szervezeténél, a kaliforniai Long Beach városában.

Borics Ádám az M1-nek elmondta, „nagyon élesnek” érzi magát a mérkőzés előtt, mentálisan és fizikailag is „topon” van. A héten már csak egy hajtós edzése lesz, utána már csak arra koncentrálnak, hogy a pénteki mérlegelésig hozni tudja a 65,8 kilogrammos súlyhatárt, ehhez már csak 7 kg-ot kell neki leadni, ami kevesebb, mint a legutóbbi mérkőzése előtt ilyenkor, valamint arra fognak figyelni a heti tréningeken, hogy éles maradjon a szombati meccsig.

MMA Junkie

A Kölyök becenévre hallgató Borics 2017 óta tagja a Bellatornak, mérlege 18 győzelem, 1 vereség, legutóbbi négy küzdelmét sikerrel zárta. A világbajnoki címmérkőzés lehetőségét a dán Mads Burnell legyőzésével vívta ki. Azon a mérkőzésen lábfejtörést szenvedett, de beszámolója szerint már teljesen felépült.

„Persze ha pont ott találom el, akkor érzem kicsit, de a mérkőzésen ez nem fog befolyásolni, az adrenalin úgyis segít. A legutóbbi mérkőzésem elején tört el, de nem lehetett észrevenni, ahogy vége lett, már sántítottam, szóval az adrenalin csodákra képes” – fogalmazott.

A magyar ketrecharcos nem érez különösebb nyomást a címmérkőzés előtt, a fejlődés részének érzi, hogy a ranglétrán felfelé lépkedve egyre fontosabb meccsek várnak rá. „Ez a jó nekem, hogy minden egyes mérkőzés az életem legfontosabb mérkőzése, ez azt jelent, hogy jó úton járok, szóval nem érzek magamon extra nyomást, próbálom élvezni az egész utat, ami oda vezet. Szeretek bunyózni, azt csinálhatom, amit szeretek, rettentő hálás vagyok az életnek, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget, szóval csak próbálom élvezni az egészet” – mondta.

A 29 éves sportoló tisztában van azzal, hogy Patricio Freire a Bellator legnagyobb neve, 33 győztes meccs mellett 5 veresége van, a súlycsoportoktól független világranglista alapján a brazil a világ 15. legjobb ketrecharcosa. Ez azonban nem bénítólag hat rá, inkább motiválja és magabiztosan várja az összecsapást.

„Kielemeztük a mérkőzéseit, tudjuk, hogy mire számíthatunk tőle. Bízom a képességeimben, úgy érzem, hogy álló- és földharcban is jobb vagyok nála. Természetesen tapasztaltabb nálam, de én is már 20 meccs körül járok, szóval nagyon magabiztosan futok neki a mérkőzésnek. Hosszabb végtagjaim vannak, nagyobb vagyok, mint ő, szóval úgy érzem, hogy képes leszek mindkét színtéren legyőzni őt.”

Hozzátette, a szombati meccs eleje lesz nagyon fontos, de akkor sem fog pánikba esni, ha nem sikerül jól a kezdés. „Az első pár ütésváltás nagyon sokat tud segíteni abban, hogy magabiztos legyek, ha találnak az ütéseim, és hogy higgadt maradjak. Tehát nagyon fontos az első pár másodperc, de akkor se esik az ember pánikba, ha rögtön bekap valamit, az a lényeg, hogy tiszta fejjel tudjak harcolni” – fogalmazott.

Borics Ádám az első magyarországi harcos a Bellator történetében, aki világbajnoki övért küzdhet. Hogyan jutott el idáig? Nézze meg az m4sport.hu Sportré sorozatában forgatott filmjét a 29 éves sportolóval!

Borítókép: Facebook/Adam "The Kid" Borics

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Állóképesség vs. rutin – Borics Ádám elmondta, mivel győzheti le az MMA-legenda Pitbullt a világbajnoki övért
Borics Ádám mögött hosszú út áll a kevert harcművészetek (MMA) világában. A 29 éves „Kölyök” Sirokról indulva lett az első magyarországi bunyós, aki a világ második legnagyobb ketrecharcszervezetének, a Bellatornak a pehelysúlyú övéért harcolhat. Az október 1-re kiírt mérkőzés az amerikai promóció 286-os számú gálájának fő szenzációja lesz, ahol Borics a legendának számító Patricio "Pitbull" Freire ellen küzdhet. A brazil klasszis igazi intézmény az MMA világában, legalább akkora név, mint a labdarúgásban például Ronaldo vagy Messi.
Küzdősportok
Történelmi mérföldkő a magyar MMA-ban: Borics Ádám világbajnoki címmeccset kapott a Bellatorban
2022. október 1-je meghatározó mérföldkő lesz a magyar MMA történetében: Borics Ádám pehelysúlyú világbajnoki címért küzdhet a Bellator 286-on, a világ második legnagyobb ketrecharc-szervezeténél, a kaliforniai Long Beach városában. Ellenfele a címet április óta (újra) birtokló brazil Patricio "Pitbull" Freire lesz – számolt be róla az MMA Junkie, de a hírt maga Borics is megerősítette Instagram-oldalán.
Küzdősportok
Videó: Borics Ádám kiérdemelte a címmeccset, látni kell ellenfele arcát a küzdelem után
Borics Ádám magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a Bellator 276 gála főmérkőzésén legyőzte Mads Burnellt, akit az ötmenetes küzdelem után a legszínvonalasabb ellenfelének nevezett. Ennek megfelelően Borics kissé sántítva hagyta el az oktagont, de a dán harcos sem úszta meg ép bőrrel – jobb szemét alaposan helybenhagyta a legmagasabban jegyzett magyar ketrecharcos, aki a szervezet ígérete szerint legközelebb címmeccsen léphet ketrecbe.
Küzdősportok