Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hét aranyérmet szereztek a magyar sportolók a Kick-box Eb-n

Hét aranyérmet szereztek a magyar sportolók a Kick-box Eb-n

MTI
Hét arany-, kilenc ezüst- és tíz bronzéremmel zártak a magyar versenyzők az Antalyában rendezett kick-box Európa-bajnokságon.

A 2028-as Los Angeles-i olimpiai részvételre is pályázó sportág törökországi kontinenstornáján – melyen 39 ország több mint 900 versenyzője indult – Fésű Lajos duplázott, ami kis híján Szmolek Emánuelnek is összejött – közölte a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A pointfightingban újoncnak számító Fésű rögtön Európa-bajnoki címet ünnepelhetett, emellett kick-lightban sem talált legyőzőre a 79 kilogrammosok között.
Szmolek light-contactban győzött, kick-lightban viszont a legkisebb különbséggel elvesztette utolsó mérkőzését 84 kilóban.

A nőknél a kick-lightban világbajnok Mezei Nikolett (65 kg) ugyanebben a szabályrendszerben a legjobbnak bizonyult, és első lett light-contactban a mindössze 18 éves Kovács Laura Fanni (55 kg) is.

Csapatban zenés formagyakorlatban Brebovszky Zoltán és Kotvics-Varga Máté, kreatív formagyakorlatokban pedig a Halustyik Cintia-Mónus Viktor kettős állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
Magyarország a hatodik helyen végzett az éremtáblázaton.

Borítókép: (fotó: kick-box.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek