Musorujsag
Élő Eredmények

Növényi Norbert: Apu mindig egy dolgot tanácsol nekem, amit aztán sosem fogadok meg

Növényi Norbert: Apu mindig egy dolgot tanácsol nekem, amit aztán sosem fogadok meg

m4sport.hu | Szerző: Zámbó István
Utoljára szeptember elején beszéltünk a 23 éves bunyóssal, aki a 2021-es keresztszalag-szakadása után február 25-én, Dublinban harcolhat újra, a Bellator 291-es gáláján. Ifjabb Növényi Norbert kemény időszakot tudhat maga mögött, ráadásul egy kisebb betegség is nehezíti a felkészülését a nagy visszatérésére. Az interjú alatt kiderült, mi motiválja Növényit a meccsein, mit gondol az ellenfeléről és megtudhattuk azt is, honnan ered a „Magic” becenév.

Hogy áll a térde, még mindig fáj edzés közben?

Sokkal jobb lett szeptember óta, még mindig érzem azért, egy-két mozdulatnál nem az igazi, de jó eséllyel már nem is lesz soha 100%-os állapotban.

Igazából az orvosom is mondta, hogy ott, ahol felnyitották a térdem, a vágásnál, majd érzékenyebb lehet.

Az ünnepek alatt mennyire volt nehéz tartania az edzés menetrendet, figyelni az étkezésre a karácsonyi, szilveszteri időszakban?

Minden nap, így karácsonykor is lent voltam a teremben, újévkor mondjuk pont nem, mert akkor benne voltam egy influenzaszerű megbetegedésben, amivel egy hétig küszködtem, így a szilveszterezés is elmaradt nekem.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy csak január elején kezdtem el a fogyasztást, így ebből a szempontból végig élvezhettem a karácsonyt.

Hány kilóról indult és mennyi lesz a cél?

84 kg, amiben versenyzek majd, és csak annyit mondok, hogy az ünnepek alatt három számjegyű volt a súlyom, legyen elég ennyi (mosolyog – a szerk.).

A klubunkban a nagyobb középsúlyúak is 102-103 kilogrammról fogynak bele ebbe a 84-be. Mondtam is nekik, hogy állandóan éhes vagyok a fogyasztás miatt, de régen is így volt, csak már nagyjából két és fél éve nem kellett ezen átmennem.

Ha már szóba került, körülbelül 2,5 év szünet után tér vissza a ketrecbe. Mennyire lehet hátráltató tényező a „ringrozsda”?

Majd, ha odaérek a mérkőzéshez, akkor tudok erről többet mondani, de például, amikor más teremben bunyózok ottani srácokkal, akkor kell egy pár menet, hogy hozzászokjak a dologhoz.

Ugyanakkor az elmúlt bő két évem az edzésekről szólt, például a műtétem után kilenc hónapot jósoltak, hogy annyit kell, kihagyjak, mielőtt újra verekedhetnék, de én már négy hónap után ketrecbe léptem. Az biztos, hogy izgulni fogok a bunyóm előtt, de majd minden kiderül, amikor elindul a meccsem.

Hogy néz ki a következő hét hete?

Nagyjából minden nap két edzésem lesz a következő időszakban. A pontos, napra lebontott programok, azok menet közben tisztázódnak, de a tréningek mellett a fogyás lesz a főszerepben.

Amit a saját klubunkkal kapcsolatban el tudok mondani, nálunk elég intenzívek a foglalkozások, szigorú menetrend szerint mennek a dolgok. Azt is mondhatnám, hogy emiatt „hírhedtek” vagyunk, sokan úgy gondolják, aki idejön, azt mindig jól elverik, rossz arcok az itteni emberek. Persze az igazság nem ez, ugyan más a hangulat, mint a legtöbb teremben, de én nagyon szeretem.

Édesapja is ad tanácsokat, szoktak a mérkőzéséről beszélni?

Mindennap beszélünk egymással, kérdezi, mit és hogyan edzek, de nem lát rá a napi munkámra, ezért nem tud pontos tanácsot adni. Amit mindig mond nekem, hogy pihenjek minél többet, de én meg ezt általában nem szoktam megfogadni.

Az ellenfele, Andy Manzolo 15 évvel idősebb, utolsó három meccsét idő előtt nyerte meg. Mit kell még róla tudni?

Nála van valóban a rutin, de minden más szerintem az én oldalamon áll. Fiatalabb vagyok, erősebb és a kondim is jobb lesz az övénél. Persze tisztelem a 35 mérkőzése miatt, ugyanakkor az edzéseknek köszönhetően bennem is van már több ezer menet.

Magabiztos vagyok a meccsünket illetően, megpróbálok minél jobb show-t csinálni és úgy legyőzni őt, mert az izgalmas bunyókra kíváncsiak az emberek.

Az írországi gálák hangulata legendás. Mennyire adhat pluszt vagy lehet zavaró egy ilyen pokoli aréna?

Nekem az életem legjobb mérkőzése akkor volt, amikor Írországban egy helyi harcos ellen bunyózhattam. Nagyjából 12 000 ember előtt léphettem ketrecbe, ahol az elején pfújolt még a közönség, aztán a végére ez megfordult, örültek a sikeremnek. Remélem, még sokan emlékeznek erre, de ennek azért már több mint három éve.

Eddig a Bellatornál egy kivételével, az összes bunyóm a fő kártyán volt, most pedig az ültetők között kaptam helyet (a fő kártyán vannak a legjobban várt mérkőzések), így az aréna nem lesz annyira még tele a program elején. Mondjuk ez még mindig a jobbik eset, mert amikor a koronavírus alatt, 2020-ban verekedtem, az nagyon rossz volt, üres lelátók előtt kellett harcolni. Nem volt meg bennem az az érzés, hogy alig várom, hogy elkezdődjön a mérkőzés. Kicsit olyan érzést adott, mintha senkit nem érdekelne a gála, nekem pedig az emberek, a taps, mindig motiválók.

A végére jöjjön egy könnyedebb kérdés. Honnan jött a „Magic” becenév?

Először is annak nem annyira örülök, hogy már néhány harcos használja ezt a nevet. Nálam az egész nyolc éves koromban kezdődött, amikor édesanyám csinált nekem egy e-mail fiókot, hogy ilyen online játékokkal tudjak kikapcsolódni. Ott kellett választanom egy nevet, és akkor mondtam, legyen „Magic”, és azóta mindenhol ezt használom, minden felületen Magic Norbiként regisztrálok.

További tartalmak