Musorujsag
Élő Eredmények
×

Két magyar szumós is indulhat a küzdősportok olimpiáján

Két magyar szumós is indulhat a küzdősportok olimpiáján

MTI/NVESZ
Buzás Patrik és Pap Arnold is indulhat a küzdősportokat felvonultató idei Combat Gamesen.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) sajtószolgálatának hétfői tájékoztatása szerint az Európai Szumó Szövetség nyilvánosságra hozta a multisport eseményen indulók névsorát, amelyen a tavalyi Világjátékokról lemaradt Pap Arnold nehézsúlyban, míg az Eb-bronzérmes Buzás Patrik 85 kilogrammban képviselheti a magyar színeket Szaúd-Arábiában.

Pap szerint a sors némileg igazságot szolgáltatott esetében: „csaknem 10 éve szumózom versenyszerűen. Tavaly mindössze egy hajszállal maradtam le a birminghami Világjátékokról, de úgy gondolom, hogy ezzel a kvótával kárpótolt a sors. Túl vagyok egy komolyabb kézsérülésen, a műtét utáni első versenyem egy hónap múlva, az észtországi Európa Kupa lesz. Egyébként hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy részt vehetek a tornán” – nyilatkozta a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának az Eb-érmes magyar szumós.

Buzás kvótáig vezető útja egy súlycsoportváltáson át vezetett: „sokáig a 77 kilogrammosok között versenyeztem, de ez a súlycsoport nincs sem a Világjátékokon, sem pedig a Combat Games-en. Váltanom kellett. A 85 kilósoknál aztán jól sikerült a bemutatkozásom: a tavalyi Eb-n az U23-as korosztályban aranyérmes lettem, a felnőtteknél pedig felállhattam a dobogó harmadik fokára” – mondta Buzás Patrik.
A Combat Gamesre október 21. és 30. között kerül sor Rijádban.

Borítókép: Buzás Patrik (bal oldalon) a felnőttek között egyéniben és csapatban is bronzérmes lett, U23-ban pedig Európa-bajnok (Fotó: Magyar Sumo Szakszövetség)

További tartalmak