Musorujsag
Élő Eredmények
×

Borics Ádám: Ott lebeg előttem, hogy bennem több van, képes vagyok világbajnoknak lenni, ez motivál

Borics Ádám: Ott lebeg előttem, hogy bennem több van, képes vagyok világbajnoknak lenni, ez motivál

m4sport.hu
Borics Ádám, a Bellator 29 éves magyar ketrecharcosa a Nemzeti Sporthíradónak adott interjújában beszélt többek között a térdszalagszakadásáról és az azzal járó mentális nehézségekről is: mint a bunyós elárulta, a jelenlegi élete legnehezebb időszaka, mivel ezt megelőzően sosem volt súlyos sérülése.

 

Borics Ádám októberben szakadt térdszalaggal vívott címmérkőzést a Bellator MMA sorozatban, amit elveszített a brazil Patricio „Pitbull” Freire ellen – a magyar bunyós jelenleg épp rehabilitációját végzi, ami elmondása szerint jól alakul, így pozitív a visszatérésével kapcsolatban.

„Ma végzem négy hónapja a rehabilitációmat, minden a tervek szerint halad, úgy néz ki, azok között leszek, akik hamar vissza tudnak térni, szóval pozitív vagyok. Október közepén operáltak, az első hat hetet kint végeztem, nem akartam ilyen térddel repülőre ülni, hat hét után tértem haza, úgyhogy december első hetétől vagyok itthon” – árulta el Borics, aki szót ejtett a Pitbull elleni címmeccséről is.

„Még mindig vívódok ezzel. Ezt az összecsapás előtt nem akartam nagyon közölni, de úgy vélem, már nem tűnik nagyon magyarázkodásnak: az edzőtábor első hetében elszakadt a keresztszalagom, és az én döntésem volt, hogy sérülten megyek a ketrecbe, hittem a csodában, sajnos nem sikerült, innen kell felállni és menni tovább. Nagy lehetőségnek éreztem, hosszú út vezetett eddig a címmeccsig, semmiképpen sem akartam lemondani, nem várt volna meg a Bellator, hiszen ez egy súlyos sérülés.”

Borics beszélt a visszatéréséről is.

„A Bellator már megkeresett, ők már áprilisban ringbe küldtek volna, de az még túl korai lenne a térdemnek. Az az összecsapás újra a kihívói címért ment volna, de erről még nem nagyon nyilatkozhatok, mivel nem vagyok még ugye harcképes. Úgy gondolom, nyár végén, ősz elején tudnék újra ketrecbe lépni. A visszatérésem mindenképp Bellator-gála lesz, hiszen a szerződésem köt a szervezethez, még van négy meccsem vagy két évem, ez attól függ, mikor jár le a kontraktus és mennyit tudok az adott idő alatt harcolni. Aztán majd meglátjuk, hogyan tovább.

Borics Ádám bevallotta, a mostani élete legnehezebb időszaka, ám így is van, qmi motiválja őt.

„Bevallom őszintén, talán a jelenlegit mondanám életem legnehezebb időszakának, hiszen még nem volt ilyen súlyos sérülésem, most nincs meg az, ami minden nap örömöt okozott nekem, hogy bunyózhatok. Voltak azért mélypontok, de ott lebeg előttem, hogy több van bennem ennél, képes vagyok arra, hogy világbajnok legyek, igazából ez az, ami motivál.”

 

Borítókép: Facebook/Adam "The Kid" Borics

További tartalmak