Musorujsag
Élő Eredmények

Felépült sérüléséből, januárban már vissza is térne Borics Ádám

Felépült sérüléséből, januárban már vissza is térne Borics Ádám

MTI
Teljesen felépült súlyos sérüléséből, és várhatóan január környékén léphet újra ketrecbe Borics Ádám, a kevert harcművészetek sportága, az MMA egyik legnagyobb szervezeténél, a Bellatornál szereplő magyar harcos.

 

“Visszatértem, szerencsére most már százszázalékos vagyok. Öt héttel ezelőtt még el kellett végezni egy beavatkozást, egy hegszövetet távolítottak el, de már minden rendben” – nyilatkozta a 30 éves magyar sportoló az M1 aktuális csatornának.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette, négy hét múlva utazik vissza az Egyesült Államokba, ahol megkezdi az alapozást arra, hogy a visszatérése előtti felkészülést maximálisan tudja végigcsinálni.

Jövőjével kapcsolatban megjegyezte, tovább tartott a rehabilitáció, mint amit szeretett volna, így a korábbi decemberi terveivel ellentétben véleménye szerint inkább csak januárban tér majd vissza.

Kapcsolódó tartalom

Tengerentúli sajtóhírek szerint könnyen elképzelhető, hogy a Bellatort hamarosan eladják, vagy beolvad egy másik szervezetbe. Borics azonban elárulta, magasan jegyzett, élő szerződéssel rendelkező versenyzőként az ő pályafutását vélhetően ez nem fogja érinteni.

Borics tavaly októberben vívott világbajnoki címmérkőzést vívott a sportág egyik legendájával, a brazil Patricio “Pitbull” Freirével úgy, hogy felkészülés során keresztszalag-szakadást szenvedett a térdében. A dél-amerikai végül pontozásos győzelmet aratott.

Borítókép: (Fotó: Facebook/Adam "The Kid" Borics)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Borics Ádám: Jó lenne egyszer a Puskás Arénában bunyózni 60 000 magyar előtt
Borics Ádám tavaly október elején bunyózhatott a Bellatorban a világbajnoki övért, ahol nagy küzdelemben, lábsérüléssel bajlódva alulmaradt az amerikai szervezet brazil legendájával szemben. A címmeccset követően a 29 éves sportolót keresztszalag-szakadással kellett műteni, majd jöhetett a hosszú rehabilitáció. A siroki bunyóssal a felépüléséről, a nehéz időkről beszéltünk, de szóba került az újonnan elindított podcastje, a hamarosan megnyíló küzdősport akadémiája, valamint az is, milyenek a bokszedzések Harcsa Norberttel.
Küzdősportok
Borics Ádámra műtét és hosszú kihagyás vár
Borics Ádám jelenlegi mérlege 18-2 a Bellatorban, és a pehelysúlyú kategória első helyén áll a jelenlegi bajnok Patríció Pitbull mögött. A magyar harcművészre azonban most a ketrecen kívül vár egy fontos küzdelem, ugyanis keresztszalag-szakadása miatt legalább hat hónapot kell majd kihagynia, ami az eddigi leghosszabb időszak a pályafutásában. A Kölyöknek is becézett bunyós egy élő videóban beszélt az elmúlt néhány hét eseményeiről.
Küzdősportok