Musorujsag
Élő Eredmények

A tekvondós világbajnok Márton Luana nyert Innsbruckban

A tekvondós világbajnok Márton Luana nyert Innsbruckban

MTI
A tavaly világbajnoki címet szerzett tekvondós Márton Luana tornagyőzelemmel kezdte 2024-es nemzetközi szereplését.

 

A Madridban élő és készülő, de magyar színekben versenyző fiatal küzdősportoló, aki február 16-án lesz 18 éves, az Innsbruckban rendezett Osztrák Openen diadalmaskodott.

A hazai sportági szövetség beszámolója szerint a hétvégi évindító ausztriai viadalon Márton az 57 kg-osok mezőnyében öt győzelemmel végzett az élen úgy, hogy az aranyéremig vezető küzdelemsorozatban görög, két horvát, majd olasz vetélytársat búcsúztatott, végül a döntőben egy újabb görög riválison kerekedett felül.

Márton Luana sikere biztató a március 9-10-i, szófiai olimpiai selejtező előtt, ahol még kiharcolhatja a részvételt a nyári, párizsi ötkarikás játékokra. Az olimpiára akkor szerez kvótát, ha súlycsoportjában döntőbe jut a bolgár fővárosban.

Az Innsbruckban rajthoz állt magyarok közül még egynek sikerült dobogón végeznie: a 87 kilogrammos Bailey Kelen lengyel és dán ellenfél legyőzése után ukrán riválisától kikapott, így bronzérmes lett.

 

Borítókép: Budapest, 2023. június 12. A 17 éves Márton Luana, Magyarország elsõ nõi világbajnoka a Magyar Taekwondo Szövetség (MTSZ) sajtótájékoztatója elõtt Budapesten, a Magyar Sport Házában 2023. június 12-én. Május végén, június elején az azeri fõvárosban, Bakuban rendeztek világbajnokságot. MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak