Musorujsag
Élő Eredmények

Nem lesz ott az olimpián a tekvondós Márton Luana

Nem lesz ott az olimpián a tekvondós Márton Luana

MTI
A tekvondós világbajnok Márton Luana nem jutott döntőbe, így nem sikerült kvótát szereznie a párizsi olimpiára a szófiai kvalifikációs tornán, ahol az utolsó indulási jogokat osztják ki a nyári ötkarikás játékokra.

 

A 18 éves magyar a szombati versenynapon az 57 kg-ban lépett tatamira, és első kiemeltként erőnyerőként kezdett – számolt be a hazai sportági szövetség honlapja. A nyolcaddöntőben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol ukrán riválissal nézett farkasszemet. Mindkét menetet biztosan nyerte Diana Krus ellen, így 2-0-val lépett tovább a legjobb nyolc közé.

Ott viszont megállította őt a menekült csapat színeiben induló Kimia Alizadeh Zenozi. A 2016-os olimpiai bronzérmes iráni tekvondóssal szemben az első 2 percet 5-4-gyel a magyar lány hozta, a folytatásban azonban a vetélytárs 5-3-mal egyenlített, majd a döntő menetben is jobbnak bizonyult.

A szövetségi összegzés szerint 2-2 volt a pontállás az utolsó percre fordulva, Mártonnak mennie kellett előre, de a végén az iráni talált, így ő jutott tovább a végletekig kiélezett csatában.

A szófiai kvalifikációs viadalon még két magyar próbál szerencsét: vasárnap 67 kg-ban szerepel Luana ikertestvére, a junior Európa-bajnok Márton Viviana, illetve a férfiak 68 kilogrammos súlycsoportjában a 2023-as Grand Prix-döntő győztese, a korábbi felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes Józsa Levente. A párizsi olimpiára akkor juthatnak ki, ha döntőbe jutnak kategóriájukban.

A tokiói olimpián ötödik, világ- és Európa-bajnok Salim Omar a tavalyi világranglistáról már biztosította részvételét az idei ötkarikás játékokon.

 

Borítókép: wtftaekwondo.hu

További tartalmak