Musorujsag
Élő Eredmények

„Valóságos csodát éltünk meg Szófiában” – a szövetség elnöke szerint a magyar taekwondo most a csúcson van

„Valóságos csodát éltünk meg Szófiában” – a szövetség elnöke szerint a magyar taekwondo most a csúcson van

MTI
A magyar taekwondo jelenleg a csúcson van, és eredményességének köszönhetően a párizsi olimpián három versenyzővel képviseltetheti magát – jelentette ki a sportági szövetség elnöke.

Márton Zsolt Krisztián a szerdai sajtótájékoztatón beszélt erről, ahol a múlt heti, bulgáriai olimpiai selejtező magyar szereplését értékelve úgy fogalmazott: „versenyzőink azzal, hogy két újabb kvótát szereztek a párizsi játékokra, fantasztikus eredményt értek el, és valóságos csodát éltünk meg Szófiában”.

A bolgár fővárosban rendezett európai kvalifikáción a 18 éves Márton Viviana a 67 kg-os, a 21 esztendős Józsa Levente pedig a 68 kilós küzdelmi kategóriában verekedte be magát a döntőbe, ezzel pedig megváltotta repülőjegyét a nyári ötkarikás játékokra, ahová a világ- és Európa-bajnok, Tokióban olimpiai ötödik Salim Omar már decemberben, alanyi jogon, a világranglistáról biztosította a kijutását.

A szövetség elnöke kiemelte, hogy a három kvótával Magyarország sokmilliós országokat is megelőzve az ötödik helyet foglalja el a nemzetek rangsorában. Pici ürömnek nevezte az örömben, hogy a bulgáriai kvalifikáción a világbajnok Márton Luanának – a junior Európa-bajnok Viviana ikertestvérének – nem sikerült a döntőig eljutnia, így ő nem lett párizsi olimpikon.

Elmondása szerint bántotta a dolog, ezzel együtt sem csüggedt el, s – amint azt online bejelentkezve madridi otthonukból a médiaeseményen is megerősítette: – már nagy elánnal készül a következő feladatra, a májusi belgrádi Európa-bajnokságra, ahol szintén mindketten indulnak.

Márton Viviana leszögezte, minden versenyükön úgy rajtolnak, hogy súlycsoportjukat meg akarják nyerni, s erre törekszik a párizsi olimpián is.

Hasonlóképpen fogalmazott Józsa Levente, aki elmondta, hogy a tavalyi Grand Prix-sorozat megnyerésével, s a mostani szófiai kvótaszerzéssel immár nemcsak vágyakozik rá, hanem meg is akarja szerezni az aranyérmet a francia fővárosban.

„Tudom, hogy bárkit meg lehet verni” – tette hozzá.

Borítókép: Fotó: Borhi Mihály/Magyar Taekwondo Szövetség

További tartalmak