Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Három magyar érem a spanyolországi ifjúsági karate-világkupán

Három magyar érem a spanyolországi ifjúsági karate-világkupán

MTI
Három magyar karatés is dobogóra állhatott a sportág legrangosabb utánpótlás-versenysorozata, a Karate 1 Youth League spanyolországi állomásán.

 

Az A Corunában csütörtöktől vasárnapig megrendezett négynapos ifjúsági világkupán Bogdán Panna ezüst-, Fleischer Dóra és Loyal Lili pedig bronzérmes lett – a Magyar Karate Szakszövetség hétfői tájékoztatása alapján.

Fleischer az U21-esek – 18-20 évesek – között a selejtezők során egy győzelmet követően kikapott a későbbi aranyérmes holland ellenfelétől. Ezt követően azonban az MTK sportolója remekelt, a vigaszágon három nyertes összecsapással felküzdötte magát a dobogóra a +68 kg-os súlycsoportban.

A másik két magyar érem ugyanabban a kategóriában született: a junior – 16-17 éves – lányok 66 kg-os mezőnyében Bogdán Panna és a korábbi vb- és Eb-érmes Loyal Lili egyformán négy diadalt aratott, tehát mindketten bejutottak az elődöntőbe. A fináléba kerülésért Bogdán nyert, Loyal viszont kikapott spanyol riválisától, így előbbi döntőzhetett, utóbbi pedig a bronzéremért küzdhetett. A helyosztókon aztán Bogdán alulmaradt, viszont Loyal újra győzni tudott, ezzel az UTE mindkét versenyzője felállhatott a dobogóra.

Közel állt még az éremszerzéshez Tóth Zsombor, aki a junior fiúk 68 kg-os súlycsoportjában négy kört is sikerrel vett, de végül a bronzmeccset elbukva ötödikként zárt.

 

Borítókép: Magyar Karate Szakszövetség

További tartalmak