Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinhónak tálcán kínálhatják a csapatot, amelyet elképzel Rómában

Mourinhónak tálcán kínálhatják a csapatot, amelyet elképzel Rómában

m4sport.hu/Record
Olaszországban arról írnak, hogy José Mourinhónak és az AS Roma vezérigazgatójának, az ugyancsak portugál Tiago Pintónak a munkáját honfitársuk, a szuperügynök Jorge Mendes szinte közvetlenül fogja segíteni.

José Mourinho szerződést között az AS Romával, a Farkasokat a következő szezonban kezdi irányítani a vezetőedző, akinek az olasz Il Messaggero információi szerint hatalmas segítségére lesz az őt képviselő játékosügynök, Jorge Mendes, aki közvetlen kapcsolatban lesz a szakemberrel, illetve a klub vezérigazgatójával a csapatépítés folyamatában. Ahogy olvasható: „a portugál edző képére építik a csapatot”.

A portugál tréner irányítása mellett egy nagy visszatérője is lehet a Romának, Daniele de Rossi személyében. A még csak 37 éves korábbi középpályás, akit szinte egy lapon emlegetnek a klub másik nagy legendájával, Francesco Tottival, szinte egész pályafutását a Faskasoknál töltötte. Az olasz napilapnál úgy tudják, hogy Mourinho szeretné, ha az egyik segítője lenne.

De Rossi nemrégiben kezdett el dolgozni az olasz szövetségi kapitány, Roberto Mancini oldalán, de az Il Messaggero szerint biztosra vehető, hogy visszatér szíve csapatához a közeli jövőben.

A Roma kedden jelentette be, hogy a következő idényre nem tart igényt a szintén portugál edző, Paulo Fonseca munkájára, órákkal később pedig Mourinhót is bejelentették az olasz fővárosban, mint új vezetőedzőt. A karakán tréner nem maradt sokáig munka nélkül, hiszen április közepén állította fel az angol Tottenham vezetősége a kispadról, pár hét elteltével új kihívást kapott.

Mourinho számára nem ismeretlen az olasz labdarúgás, hiszen korábban az Internazionale mestereként bajnokságot, kupát, szuperkupát és Bajnokok Ligáját is nyert.

Borítókép: MTI/EPA/Pool/Andy Rain

További tartalmak