Musorujsag
Élő Eredmények
×

Southgate döntéseit kritizálja a brit sajtó az angol–magyar után

Southgate döntéseit kritizálja a brit sajtó az angol–magyar után

mti
Az angol labdarúgó-válogatott teljesítményével elégedetlen, nem egyszer Gareth Southgate szövetségi kapitányt személyesen kritizáló értékelések jelentek meg a szerdai brit sajtóban a londoni Wembley Stadionban kedd este rendezett, 1–1-es döntetlennel végződött angol–magyar világbajnoki selejtezőről.

Jason Burt, a The Daily Telegraph című konzervatív napilap sportrovatának vezető futballtudósítója elemzésében úgy fogalmazott: bár a döntetlen nem rontotta érdemben annak az esélyeit, hogy Anglia kijusson a jövő évi, katari világbajnokságra, kissé lehűtötte azonban az ahhoz fűzött reményeket, hogy mire lesz képes a csapat Katarban.

Burt értetlenségének adott hangot amiatt, hogy Southgate alig több mint egy óra játékidő után lecserélte Jack Grealish-t, aki szerinte egyértelműen az angolok legjobbja volt a keddi mérkőzésen. „Ha Grealish nem volt sérült, vagy ha ez nem egy előre tervezett, netán elővigyázatosságból meghozott döntés volt, akkor furcsa lépésnek tekinthető” – áll a The Daily Telegraph szakírójának értékelésében.

Burt megállapította azt is, hogy sem Harry Kane, sem Raheem Sterling – akiket Southgate szintén lecserélt – nem volt formában. Mivel egyikük sem lőtt, Grealish pedig már a pályán sem volt, mitől lett volna veszélyes az angolok játéka? – tette fel a kérdést a brit lap szakértője megjegyezve, hogy mindez egy olyan ellenfél ellen történt, amelyet az angolok „Budapesten 4–0-val félresöpörtek”.

A The Times című napilap elemzése szerint a kedd esti mérkőzésre kidolgozott „angol haditerv messze járt attól, hogy meggyőzőnek lehessen nevezni”. A lap szerint Phil Foden és Mason Mount felvonultatása Declan Rice mellett az angol középpályán azt a célt szolgálta, hogy több kreativitást kölcsönözzön az angolok játékának az ellenőrzés elvesztésének veszélye nélkül. Ez nem bizonyult működőképes megoldásnak, bár Southgate-nek ettől egyelőre nem kell elvesztenie a kísérletbe vetett hitét.

A lap úgy vélte, Kane és Sterling lecserélése egy olyan időszakban, amikor Anglia éppen megpróbált kicsikarni egy gólt és erre volt még 14 perce a rendes játékidőből, jelezte, hogy ez nem volt egy sikeres este. Southgate elképzelése a jövőről most nem bizonyult működőképesnek, bár ez nem jelenti azt, hogy ezeket az elképzeléseket máris át kell adni a múltnak – tette hozzá a The Times szakírója.

A brit lapok részletesen beszámolnak a magyar szurkolók és a rendfenntartó erők közötti összecsapásról is. A The Daily Telegraph szerint meg nem erősített értesülések vannak arról, hogy amikor a rendőrség filmezni kezdte a rendbontást, a „magyar ultrák” megtámadták a rendőröket és el akarták venni a kameráikat.

Borítókép: Gareth Southgate az angol-magyar vb-selejtezőn (Fotó: EPA/Facundo Arrizabalaga)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Bravúr a Wembleyben: a magyar válogatott 1–1-et játszott Angliával
A magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott a vb-selejtező 8.fordulójában Anglia vendégeként a londoni Wembley Stadionban. Sallai Rolland büntetőből szerzett találatára John Stones válaszolt. A bravúros pontszerzés ellenére a magyar csapat két fordulóval a sorozat vége előtt csoportja negyedik helyén áll.
Magyar válogatott
Gareth Southgate: Minden elismerésem a magyaroké
A magyar labdarúgó válogatott kedden este a Wembleyben megmutatta, hogy van tartása, miután 1-1-es döntetlent játszott az angolokkal világbajnoki selejtező-mérkőzésen. Gareth Southgate, a háromoroszlánosok szövetségi kapitánya csalódott volt csapata játékával, ugyanakkor kalapot emelt a Marco Rossi vezette nemzeti csapatunk előtt, amely végig fegyelmezetten és bátran játszott.
Válogatott futball
Nagy Ádám: Elvárások legyenek, magunkkal szemben is
A magyar labdarúgó-válogatott kedden este 1-1-es döntetlent játszott az Eb-döntős angolok otthonában, világbajnoki selejtező-mérkőzésen. Az eredmény bravúros, de az álmok megvalósításához vélhetően kevés, hogy Marco Rossi csapata ott legyen a katari vb-n. Nagy Ádám, nemzeti csapatunk középpályása jó teljesítményt nyújtott a Wembleyben, ugyanakkor ő is tisztában van azzal, hogy összességében a válogatottól több kell, ha álmait meg akarja valósítani.
Magyar válogatott