Musorujsag
Élő Eredmények

„Ha nem cseréljük le, Rooneyék felhívnak” - Southgate is fejet hajtott a közel százéves rekordot döntő Kane előtt

„Ha nem cseréljük le, Rooneyék felhívnak” - Southgate is fejet hajtott a közel százéves rekordot döntő Kane előtt

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Legutóbb 93 éve szereztek egy naptári évben annyi gólt az angol válogatottban, mint Harry Kane 2021-ben.

Harry Kane az első félidőben négy gólt szerzett a San Marino ellen 10-0-ra megnyert vb-selejtezőn, ezzel az angol válogatottban már ő az egy naptári évben legtöbb találatig jutó labdarúgó – a Tottenham csatára 16 gólt jegyez 2021-ben, amivel közel százéves rekordot adott át a múltnak.

A mérkőzés előtt ebben az esztendőben Kane ugyanúgy 12 találatnál járt a nemzeti csaatban, mint amennyit George Hilsdon 1908-ban és Dixie Dean 1927-ben jegyzett.

A csatár teljesítménye azért is elképesztő, mert két meccsel ezelőtt még „csak” kilenc gólnál tartott az évben, de a San Marino elleni négyes előtt Albániát is megszórta, mesterhármast ért el, amivel a negyedik angol válogatott futballista lett, aki két egymást követő meccsen is legalább három gólig jutott – erre korábban csak Dean (1927), valamint Vivian Woodward (1909) és Tommy Taylor volt képes (1957).

A találkozó után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate azon viccelődött, hogy azért hozta le a nemzeti együttesben immár 48 gólos Kane-t a 62. percben, hogy a válogatott gólrekordere, az 53 gólos Wayne Rooney ne orroljon meg rá.

„Ha még egy fél órát fennhagyjuk, Wayne Rooney családja felhívott volna” – mondta nevetve a kapitány.

Kane-nek a szintén 48 gólos legenda, Gary Lineker üzent a mérkőzést követően: „Hello Harry, üdvözöllek a 48 gólosok klubjában. Gyanítom, a tagságod pillanatokon belül lejárm de öröm volt melletted állni.”

Az angol válogatott örökös góllövőlistájának első 10 helyezettje:

  1. Wayne Rooney – 53 gól
  2. Bobby Charlton – 49 gól
  3. Gary Lineker – 48 gól
  4. Harry Kane – 48 gól
  5. Jimmy Greaves – 44 gól
  6. Michael Owen – 40 gól
  7. Nat Lofthouse – 30 gól
  8. Alan Shearer – 30 gól
  9. Tom Finney – 30 gól
  10. Frank Lampard – 29 gól
Borítókép: EPA/Andy Rain

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az UEFA három meccsről eltiltotta Fekirt, így a Ferencváros elleni EL-mérkőzést kihagyja
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a Betis francia támadóját, Nabil Fekirt, aki a Bayer Leverkusen ellen november 4-én megrendezett Európa-liga mérkőzés hajrájában nyakon ragadta az ellene szabálytalankodó Kerem Demirbayt. Tettéért a mérkőzésen piros lapot kapott, a szövetség viszont annyira súlyosnak tartotta, hogy nem csupán egy EL-meccstől tiltotta el.
Külföldi futball
Dani Alves: Megpróbáljuk megmenteni azt a Barcelonát, amit mindannyian szeretünk
Dani Alves, az FC Barcelona labdarúgócsapatához öt év után visszatérő, 38 esztendős hátvéd teljesítette a szükséges orvosi vizsgálatokat, így semmi akadálya, hogy szerda délután nyilvánosan is bemutassák a Camp Nou közönségének. A futballista a visszatérésével kapcsolatban a Barca Tv-nek adott interjút.
Külföldi futball
Örömkönnyek közepette ölelgette Neymart a közösségi médiában bántalmazott 9 éves kisfiú
Egy 9 éves Santos-szurkoló, Bruninho bántó üzeneteket kapott a közösségi médiában, miután csapata Palmeiras ellen 2–0-ra elvesztett november 7-i mérkőzését követően elkérte az ellenfél kapusának, Jailsonnak a mezét. A fiút ért sértő megjegyzésekről a brazil nemzeti együttes szupersztárja, Neymar is értesült, aki a válogatott szünet alatt találkozott vele, nagy ölelésekkel és két mezt aláírva vigasztalta a fiatal rajongót.
Labdarúgás