Musorujsag
Élő Eredmények
×

Guardiola példát statuált Fodennel és Grealish-sel

Guardiola példát statuált Fodennel és Grealish-sel

m4sport.hu | Sz.Sz.
Angol sajtóinformációk szerint a Manchester City két angol válogatott játékosa a Leeds elleni, 7–0-ra megnyert keddi mérkőzés után egy nightclubban eresztette ki a fáradt gőzt – Pep Guardiola nem is nevezte őket a vasárnap délutáni találkozó kezdő tizenegyébe.

Pep Guardiola figyelmeztette játékosait, hogy karácsonykor figyeljenek a pályán kívüli viselkedésre, miután a hírek szerint Jack Grealish és Phill Foden egy szórakozóhelyen töltötték szabadidejüket – a spanyol menedzser példát statuált és nem nevezte őket a Newcastle elleni összecsapás kezdőjébe, írja a skysports.

A manchesteri kékeknél a két játékoson kívül John Stones volt az egyetlen változás a 7–0-ra megnyert leedsi mérkőzéshez képest a vasárnapi newcastle-i kezdőben. Guardiola Foden és Grealish helyére Raheem Sterlinget és Gabriel Jesust küldte pályára, Stones helyére pedig az eltiltását követően Joao Cancelo tért vissza a csapatba. Stones csereként állt be a 70. percben, azonban Grealish és Foden nem kapott lehetőséget.

Az angol Telegraph napilap közzétett egy fotót, amelynek tanúsága szerint a két játékos kedden bulizni ment, klubjuk pedig nem volt elégedett a páros állapotával, amikor másnap rehabilitációs tréningre jelentkeztek.

Guardiola vasárnap úgy fogalmazott: “Ez nem rotáció volt. Azért döntöttem a ma pályára lépők mellett, mert megérdemelték, hogy játsszanak. Akiknek nem megfelelő a pályán kívüli magatartása, azok nem fognak játszani. Folyamatosan koncentrálnunk kell a karácsonyi zavaró tényezők és minden más történés miatt is – koncentráltnak kell maradnunk.”

A menedzser általánosságban kritizálta csapata teljesítményét, annak ellenére, hogy négy gólt rúgtak a St James’ Parkban. “Az első félidő az egyik leggyengébb volt ebben a szezonban, nem abban a ritmusban játszottunk, ahogy kellett volna. Kötelességünk, hogy minden mérkőzésen a lehető legmagasabb szinten játszunk, de nincs magyarázatom arra, hogy miért nem játszunk minden alkalommal jól” – fogalmazott.

Borítókép: Manchester City manager Pep Guardiola reacts during the English Premier League soccer match between Newcastle United and Manchester City in Newcastle, Britain, 19 December 2021. EPA/PETER POWELL

További tartalmak