Musorujsag
Élő Eredmények

Top 10 abszurd futballpillanat 2021-ből

m4sport.hu | Szerző: Petykó Adrián
Ha már a labdarúgás világa sem veszi minden esetben véresen komolyan magát, és 2021-ben is elhalmozott bizarr, furcsa, groteszk, vicces vagy épp meghökkentő élményekkel, akkor ennek szellemében hagytuk, hogy szilveszteri listánkra felkússzanak a futballév abszurditásai közül a tizedik meg a többiek.

10. Gladbachi edzés a pesti flaszteren

A COVID-hullámok a futballhétköznapokat is különös medrekbe terelik, többek között abba a Jürgen Klopp elméjét is kikezdő logikai bukfencbe, hogy az év elején olyan helyre reptették a BL krémjét, jelesül hazánkba, ahol rosszabb vírusadatokat mértek, mint azon országokban, amelyek nem engedték be egymás klubjait. Így fordulhatott elő, hogy a budapesti bulinegyed epicentrumában, brit legénybúcsúshordák kitaposott ösvényén a Cityre tréningező Mönchengladbach spílerei szlalomoztak a Király utcában.

9. A pályára lépő jard szakítja félbe a brazil-argentint

A járványügyi előírások Dél-Amerikában szürreálisabban tetőztek: a brazil hatóságok gyorsreagálású egységei vb-selejtező közben próbáltak karanténba venni néhány argentin játékost. Talán ha megnyitnak egy-két Premier League-jegyzőkönyvet, nem telik három nap ülésezésbe, hogy kiderítsék, jártak-e a Angliában a delikvensek. Így azonban a Sao Pauló-i dugóval is küzdő illetékesek csak a kezdés után érkeztek a helyszínre. Messiék összezártak és levonultak, a hazaiak egymás között cicáztak egy jót – döntés azóta sincs, de mindegy is, mert már mindkét válogatott kijutott Katarba.

8. Guardiola feladja, Solskjaer MU-ját nem tudta feltérképezni

Kétes dicsőség, ha azzal adjuk fel a leckét a legfőbb stratégának, hogy a felismerhetetlenségig esik szét a csapatunk, hiszen egyetlen étterem javára sem írjuk, ha séfje főztje ehetetlen. Márpedig De Bruyne kotyogta ki, hogy a manchesteri derbi előtt az egykor hangos szomszéd szokásos taktikai edzését tíz perc elteltével szabadfoglalkozás váltotta, ugyanis Guardiolának fogalma sem volt, mi várhat a Cityre. Eztán csak úgy random verték Solskjær Unitedjét, amelynek szurkolói rövidesen a félidőben indultak haza az Old Traffordról, mert nem bírták a Liverpooltól kapott alázást.

7. Az ellenfél kapusa kér fotót Messitől

Ha hamarabb nem, a debütálásakor kiderült Messi számára, ezentúl a francia liga baseballozó Jordane lesz. Akit nem legyőzni dicsőség, hanem pózolni vele egy képen. A Rajkovics fiú, kinek valószínűleg minden második gügyögését őrzik a közösségi médiafelületek, gyors megkapta édesapjától a 21. század leckéjét: ’Látszódj!’, különösen, ha ismert ember társaságában verheted vissza a fényt. Az argentin első párizsi egészségügyi sétáját tudta le, mire a Reims kapusa a kezdőkörben tolta kezébe a srácát – és húzott egyszersmind újabb bohócsipkát az egykor kulturális értékű játékra.

(fotó: Getty Images)

6. Juventus-sorfal

Amikor erre a sorfalra pillantunk, amennyiben ez az organizmust a sorfalak családjába sorolható, olyan Laokoón-csoportot látunk, amely óriáskígyó szorítása nélkül is hiába küzd az életben maradásért. Valóban műalkotásként örökíti meg a szexi Juve projekt csalódásba torkolló végkifejletét, amelyikben a Juventusnak már nem volt elég Juventusnak lennie. A kirakatarca nem is kért az önfeláldozásból, mely az egyetlen elvárás a sorfal tagjától. A BL-nyolcaddöntő beakadó portói szabadrúgása egy újabb kínos kieséssel zárta le a CR-korszakot.

5. Schindler Szabolcs, az NB II bajnoka

Mivel 81 pontot – még egyszer: 81-et – kizárólag a pechére csapatként nem induló Schindler Szabolcs gyűjtött a másodosztály elmúlt kiírásában, e spontán bevillanó ténnyel házalt, amint eldőlt, a szezon közben átvett, gólkirályok és válogatott zsugások garmadáját az NB II-be csábító Vasassal lecsúszott a feljutásról. Az önfelmentés mourinhói magasiskolájának skizofréniába hajló mélysége, Einstein tér és idő modelljét felforgató fordulata, hogy az edző még a Békéscsaba kispadján, mint utóbb kiderült, élvonalbeli tagságot jelentő győzelemtől fosztotta leendő együttesét.

4. Chiellini performansza a spanyolok elleni Eb-elődöntőben

A tizenegyespárbaj eredményéből született a konklúzió, a pénzfeldobásnál dőlt el, mivel az olasz cséká az elvtársi csókot leszámítva minden eszközt bevetett a megszeppent Jordi Albával szemben. A spanyol ott indult el a lejtőn, hogy azt hitte, neki kell kaput választani. Miután ugyanabban a pillanatban mutattak az ellentétes oldalra, beindult a zavarodottságát kihasználó Chiellini trollkodása. Közben az oldalba lökött, hóna alá szorított, arcon csipkedett ellenfele annyira érezte magát komfortosan, akár kölyökként a naftalinszagú nagybácsi ölelésében.

(fotó: EPA/Carl Recine)

3. Fiola Attila ziccerben a világbajnok ötösén

Amire az agyunk nincs felkészülve, azt kapásból fel sem dolgozza. Szerencsére a Föld forgása is lelassult, így már nem tűnt délibábnak, hogy a válogatott kényszerbalbekkje a világbajnok franciák ötöséig galoppíroz és befejezi, besóhajtja, bepuszilja a vezetést. Onnantól a Puskás Aréna a szünetben negyedórán át lebegett a magyar valóság fölött. Egymásba gabalyodott vadidegenek épp nem utálták se egymást, se senki mást, ahogy a halálra rémített műsorközlő sem bánta, hogy a fejére borított asztal a legkülönösebb gólörömök egyikeként került be a históriás könyvekbe.

2. Olasz szögletből les

Még jó pár emlékezetes momentumot tartogatott, de az Eb csúcspontjának már az olasz–török nyitómeccsen szemtanúi lehettünk. Még egyszer sem rezdült meg a háló és már nem volt feljebb. Insigne és Berardi szögletvariációja az iránytűhöz, a robbanómotorhoz, a Holdra szálláshoz fogható mérföldkő az emberiség történetében. Hogy egy alapvonalról elvégzett pontrúgás rögtön lesen találjon, ahhoz kell az isteni szikra ihlete, valami pofátlanul határtalan fantázia, de Európa leendő bajnokai elhivatottságukat jelezvén nem ismertek lehetetlent.

(fotó: M4 Sport)

1. A kérészéletű Szuperliga

Annál többet néztünk ki a labdarúgás nevű szórakoztatóipar legdörzsöltebb vezetőiből, hogy kettes-hetes blöffre húzzák fel szuperligás álmaikat. Galaktikus Pérez és a szerencséjére nem Gepetto keze munkáját dicsérő Agnelli vezette szakadárok szakítószilárdságát a gyorsan felejtő UEFA és a háborgó szurkolók első fuvallata darabokra szedte, mert a tehetősebb angoloknak kevésbé állt érdekében a hadiállapot, mint a vírustól legatyásodó spanyol és olasz kluboknak. A sztori garantáltan folytatódik, ám az eleje oly balul sült el, hogy az árfelhajtó PSG szentként jött ki az ügyből.

 

A tizedik meg a többiek korábbi listája:

Top 10 alternatív aranylabdás

Top 10 szimbolikus meccsben a magyar futball 2021-es éve

További tartalmak