Musorujsag
Élő Eredmények

A nyáron távozhat a Spurstől a válogatottban sziporkázó holland szélső

A nyáron távozhat a Spurstől a válogatottban sziporkázó holland szélső

m4sport.hu | Szerző: Sz. Sz.
Steven Bergwijn két válogatott mérkőzésen három gólt szerzett annak ellenére, hogy klubcsapatánál, a Tottenhamnél a rendszeres játéklehetőségért küzd.

A Tottenham szélsője azt fontolgatja, elhagyja az észak-londoni klubot, mivel nem kap sok játéklehetőséget a vezetőedzőtől, Antonio Contetól. A 24 éves holland azonban meghívót kapott hazája válogatottjába és két mérkőzésen három gólt szerzett – ezzel is felhívva magára a potenciális kérők és klubja figyelmét.

Bergwijn duplázott a Dánia elleni 4–2-es győzelem alkalmával, majd három nappal később döntetlent érő gólt lőtt a németeknek, így megtörte Hansi Flick csapatának nyolcmeccses győzelmi sorozatát.

A kiugró, látványos teljesítmény azonban teljesen ellentétben áll a holland játékos klubformájával, a Tottenhamben ugyanis a legutóbbi 11 mérkőzésen nem lépett pályára. Úgy tűnik, Conte már felállította saját hierarchiáját a széleken és Dejan Kulusevski érkezésével Bergwijn egyértelműen kikerült a rotációból.

„Nem sokat játszom a klubnál – ismerte el a holland ad napilapnak. Nagyon örülök, hogy a szövetségi kapitány behívott a válogatottba. Az ember nem felejt el focizni, de természetesen megérzed, ha nem játszol olyan sokat. Jó volt újra itt lenni. Nagyon jó és vidám csapatunk van.”

Conte januárban szerette volna megtartani Bergwijnt, annak ellenére is, hogy az Ajax állítólag 15 millió fontot sem sajnált volna kifizetni a játékhiánnyal küzdő szélsőért.

Nem tudom, hogy a válogatottnál mutatott formám javít-e a klubnál kialakult helyzeten, majd meglátjuk. Természetesen mindenki játszani akar. Fel kell emelnem a fejem és keményen kell dolgoznom az edzéseken, aztán meglátjuk, mi történik a nyáron” – fogalmazott a szélső, aki januárban a Leicester City ellen, a rendes játékidő hosszabbításának ötödik és hetedik percében is betalált, a Tottenham pedig 3–2-re győzött.

 

Borítókép: Steven Bergwijn (EPA/MAURICE VAN STEEN)

További tartalmak