Musorujsag
Élő Eredmények

Szoboszlai megköszönte Kloppnak a bizalmat

Szoboszlai megköszönte Kloppnak a bizalmat

m4sport.hu
A liverpooli csapattársaknak a beilleszkedést megkönnyítő segítséget, Jürgen Klopp menedzsernek pedig a neki biztosított játékperceket köszönte meg Szoboszlai Dominik.

A klub honlapja a Wolverhampton elleni győzelem után készített interjút a magyar válogatott csapatkapitányával. A Liverpool szombaton egygólos hátrányból nyert 3–1-re a Premier League 5. fordulójában, Szoboszlai ismét végigjátszotta a mérkőzést, mint eddig minden alkalommal.

Kapcsolódó tartalom

Arra a kérdésre, hogy mi volt a fordítás kulcsa, Szoboszlai azt válaszolta: az, hogy nem adták fel. “A félidőben a menedzser a szenvedélyről beszélt nekünk és arról, hogy milyen teljesítményre van szükségünk a második félidőben, milyen munkát kell beletennünk. Formációt váltottunk és mindenki tette a dolgát, szerintem ezért tudtuk megfordítani a meccset” – fogalmazott.

Jürgen Klopp veretlen együttese négy győzelméből harmadszor gyűjtötte be úgy a három pontot, hogy hátrányból fordított. „Szerintem mindenki boldogabb lenne, nem kerülnénk 1–0-s hátrányba, de ha így szeretünk nyerni, akkor csak így tovább, de a végén mindig győzzünk” – mondta ezzel kapcsolatban Szoboszlai Dominik.

A szünet után alkalmazott liverpooli formációban a magyar középpályás a kezdéshez képest kicsit hátrébb, hatos pozícióban játszott, Klopp a második félidei teljesítményéért meg is dicsérte őt. „Ha ott kell játszanom, akkor ott játszom – mondta a szünet utáni szerepköréről. – Jobban kellett koncentrálnom és összpontosítanom a védekezésre, de továbbra is próbáltam támadásban is segíteni a csapatot és néhány lövést elereszteni, de ez ma nem jött össze, majd legközelebb.”

Kapcsolódó tartalom

Szoboszlai Dominik nyáron az RB Leipzigtől érkezett a Liverpoolhoz, a beilleszkedés gyorsan ment, ebben megköszönte a csapattársak segítségét, Jürgen Kloppnak pedig a bizalmat. „Én csak teszem a dolgom és nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan megtörtént. Szeretnék köszönetet mondani a srácoknak is, akik sokat segítettek nekem, és köszönöm a menedzsernek, aki ennyi játékpercet ad nekem, hogy megmutathassam magam a Premier League-ben és ebben a csapatban. Szeretném ugyanígy folytatni” – idéző Szoboszlait a Liverpool honlapja.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: MTI/AP/Rui Vieira)

További tartalmak