Musorujsag
Élő Eredmények

„Első kézből tapasztalhattuk meg, milyen az elit és hova kell felnőnie a válogatottnak”

„Első kézből tapasztalhattuk meg, milyen az elit és hova kell felnőnie a válogatottnak”

m4sport.hu
A magyar női labdarúgó-válogatott hazai pályán 4–0-s vereséget szenvedett Írország ellen a Nemzetek Ligája második fordulójában. A lefújás után a főszereplők értékeltek az M4 Sportnak: Margaret Kratz szövetségi kapitány, a játékosok közül pedig Turányi Lilla és Vachter Fanni.

Kapcsolódó tartalom

Margaret Kratz bár azzal kezdte, „kívülről nem néztünk ki jól”, megvédte csapatát, mondván, az elmúlt napokban a keretből sokan lebetegedtek és a pályán lévőkben is bujkálhat a lázzal, hasmenéssel járó vírus.

„Ehhez képest jól helyt álltak, nem akarok szemrehányást tenni, inkább a jövőbe tekinteni, pozitívan.”

Elárulta, a szünetben 0–2-nél azért cserélt hármat, mert nem volt elégedett a látottakkal, lökést akart adni a csapatnak, de ez nem jött össze.

„Jó focira képesek a lányok, ma sok volt a hiányosság és egyértelműen láthattuk, Írország volt a jobb csapat.”

Margret Kratz, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó nõi Nemzetek Ligája B divíziója 1. csoportjában, a Magyarország – Írország mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban (fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Győri ETO támadója, Vachter Fanni azt mondta, a vb-szereplő írek ellen most első kézből tapasztalhatták meg, milyen az elit és hova kell felnőnie a válogatottnak.

Turányi Lilla, a Bayer Leverkusen játékosa úgy érzi, még nagyon sokat kell dolgozniuk, hogy a jövőben egy ilyen csapat ellen sokkal jobb mérkőzést tudjanak játszani.

MTI/Illyés Tibor

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak