Musorujsag
Élő Eredmények

Mimőségi különbség Miskolcon: a szünet után a ZTE állva hagyta a Diósgyőrt

Mimőségi különbség Miskolcon: a szünet után a ZTE állva hagyta a Diósgyőrt

M4 Sport
A második félidőben szerzett gólokkal 3-0-ra nyert a Zalaegerszeg a Diósgyőr vendégeként az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Diósgyőri VTK – ZTE FC 0-3 (0-0)
Miskolc, 3652 néző, vezette: Vad II
gólszerzők: Mim (65., 74.), Meshack (93.)

sárga lap: Stephen (87.), illetve Németh D. (2.), Medgyes (21.), Mim (74.)

Diósgyőri VTK: Ogyincov – Gera, Szatmári, Csorbadzsijszkij, Stephen – Holdampf, Bényei (Feuillassier, 67.) – Acolatse (Jurek, 73.), Pozeg Vancas (Obounet, 79.), Pernambuco (Lukács, 67.) – Edomwonyi (Kampecisz, 67.)

Zalaegerszegi TE FC: Dombó – Huszti, Evangelu, Várkonyi, Medgyes – Sankovic – Mim (Kovács B., 75.), Bedi, Németh D. (Ubochioma, 66.), Sajbán – Mance (Croizet, 66.)

 

Az első perctől az újonc Diósgyőr lépett fel támadólag, míg a Zalaegerszeg a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt, abból próbált gyors ellentámadásokat vezetni, de erre csak elvétve volt lehetősége. Az idő múlásával fokozódott a piros-fehérek fölénye, viszont a vendég védők számos lövést blokkolni tudtak, amikor pedig ez nem sikerült, akkor Dombó védett, illetve Pozeg Vancas fejesénél a bal kapufa segítette ki a zalaegerszegi kapust.

Térfélcserét követően sem változott a játék képe, azaz a Diósgyőr támadott, a Zalaegerszeg védekezett, de az első félidő első feléhez hasonlóan a hazaiak fölénye meddőnek bizonyult, azaz helyzetek nem voltak. A vendégek a szórványos ellenakciók egyikéből Mim remek egyéni megmozdulásának köszönhetően – kisodródott helyzetből lőtt a rövid felső sarokba a keresztléc érintésével – váratlanul vezetést szereztek. A bekapott góltól teljesen megzavarodott a DVTK, amelyet előbb még megmentett a kapufa, de Mim második gólja végleg eldöntötte a három pont sorsát.

A hajrában is elképzelés nélkül futballozott a miskolci együttes, amely így semmi veszélyt nem jelentett az ellenfél kapujára, míg a felbátorodó ZTE a hosszabbításban a kegyelemdöfést is megadta a riválisának.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Kecskeméti TE – MTK Budapest 1–2
Fehérvár FC – Puskás Akadémia FC 3–1
Kisvárda Master Good – Debreceni VSC 0–0
Újpest FC – Paksi FC 1–2

vasárnap játsszák:
Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 17:30

Borítókép: Mim Gergely (kép: ztefc.hu)

További tartalmak