×

Magyar díjugrató ezüstérem a Nemzetek Díján

A magyar csapat a második helyen végzett az eddigi legrangosabb hazai díjugrató viadal vasárnapi záró- egyúttal főszámában, a 200 ezer euró összdíjazású Nemzetek Díján, így bejutott a barcelonai döntőbe.

A későbbi második helyezett magyar válogatott tagja, Horváth Balázs versenyez Zordon nyergében a Nemzetek Díjáért az eddigi legrangosabb magyarországi díjugrató versenyen a budapesti Nemzeti Lovardában (fotó: MTI/Máthé Zoltán)A viadal oldala szerint a csapatversenyben minden nemzet négy-négy lovast indított a 160 centiméteres akadályokkal tűzdelt pályán, melyen kétszer kellett végigmenni. A versenyzőknek a kettes- és a hármasugrással együtt 15 erőkifejtést kellett lehetőség szerint hibátlanul megoldaniuk, és mindkét körben a három-három legjobb eredmény számított a csapat eredményébe.

Az osztrák lovasok kiemelkedtek ezen a napon, ugyanis 0 verőhibával zártak. A Horváth Balázs, ifj. Szabó Gábor, Krucsó Szabolcs, ifj. Kövy András összeállítású magyar válogatott három akadályt vert (12 hibapont), csakúgy mint a norvég csapat, ám a rivális időtúllépés miatt is kapott egy hibapontot, így a magyarok mögé szorult.

A győztes osztrák válogatott tagjai a Nemzetek Díja eredményhirdetésén, előtérben Nagy István agrárminiszter (b2) és Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke (b) az eddigi legrangosabb magyarországi díjugrató versenyen a budapesti Nemzeti Lovardában (fotó: MTI/Máthé Zoltán)A győztes csapat 64 312,5 eurót kapott, míg a hazai négyes 40 312,5 eurót.

A felújított Nemzeti Lovardában rendezett, 425 ezer euró (136 millió forint) összdíjazású négynapos, ötcsillagos viadalon a nyolccsapatos Nemzetek Díja volt a legfőbb esemény.