Musorujsag
Élő Eredmények

Gönczi Rebeka lett a magyar galoppsport legfiatalabb női századosa

Gönczi Rebeka lett a magyar galoppsport legfiatalabb női századosa

m4sport.hu
Gönczi Rebeka zsoké vasárnap 100. győzelmét aratta: Regina nyergében az Eleki hendikepet nyerte a Kincsem Parkban.

Gönczi Rebeka a magyar sport legfiatalabb zsokéhölgye, aki eljutott 100 győzelemig – számolt be róla a Racing Portál. A 25. születésnapját néhány nap múlva ünneplő lovas vasárnap az Eleki hendikepben jutott el a jubileumig: Reginával, a hároméves kancával ötnegyed hosszal verte ellenfeleit.

Gönczi már gyermekkora óta rajongott a lovakért, 16 éves születésnapja előtt lovagolt először versenyben, a „zsoké” minősítéshez szükséges 40. győzelmét 2018-ban aratta Blokád nyergében. Egy évvel később viszont versenyben rendkívül súlyos baleset érte: leesett Red nevű lováról, aminek következtében közép-súlyos koponyasérülést szenvedett, a koponyáján belül vérömleny alakult ki, bordája zúzódott és három (1,7,11) csigolyája eltört. A balesetet követő kilenc napra szinte egyáltalán nem emlékezett, kétséges volt, hogy tud-e még újra lovagolni. A mellékelt ábra mutatja: tud – nem is akárhogyan!

Bár a zsokéknál rendkívül fontos a testsúly, ennek a dekának biztosan örül, s elhivatottságát látva nem lenne meglepő, ha ezt a százat további több másik követné.

 

Borítókép: ZL Photos

További tartalmak