Musorujsag
Élő Eredmények

Georgiev-dupla: Eggi's Choice zsákmánya a Milleniumi díj, Amore Boyé az „elátkozott” Alagi díj

Georgiev-dupla: Eggi's Choice zsákmánya a Milleniumi díj, Amore Boyé az „elátkozott” Alagi díj

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
A favorit Eggi's Choice győzelmével zárult a szezon egyik legrangosabb galoppversenye, a Milleniumi díj a Kincsem Parkban. Sztanyiszlav Georgiev mindkét szombati nagydíjat behúzta, hiszen az Alagi díjban Amore Boyjal is hazaért.

Két kiemelt versenyt rendeztek szombaton a Kincsem Parkban: a Nemzeti Galopp Liga harmadik állomásának számító Milleniumi díjat, illetve a július 2-i Magyar Derby előtti főpróbát, a hároméveseknek szóló Alagi díjat.

Az 1800 méteres Milleniumi díjat Charlie Firpo kezdte legjobban, a túlsó egyenes közepén zárkózott mellé és folyamatosan presszionálta őt Avoiding Water. Utóbbi szokásához híven a kanyarban igyekezett megszökni a mezőnytől, vezetett hat-nyolc hosszal is, de a favorit Eggi’s Choice háromszázzal a vége előtt befogta. Az ötéves heréltet Spartan Devil kitartóan támadta a befutóban, de megőrzött egy hosszt előnyéből, így Sztanyiszlav Georgiev második aznapi nagydíjgyőzelmét aratta zsokéként.

Merthogy ő lovagolta az Alagi díjban Amore Boyt is. Georgiev jó harminc-negyven méterre is elengedte D’Angelót és Suták Csengét, de a vezető ló nem tudott hazaérni: Amore Boy a finisben magabiztosan verte meg. A favorit mögé némi meglepetésre Real Hope érkezett meg másodiknak, D’Angelo szökése után placcon maradt. A hároméves telivérek számára 2000 méteres Alagi díj az egy hónap múlva esedékes 101. Magyar Derby egyik legfontosabb főpróbája – a versenyt ugyanakkor némi átok is övezi, hiszen a szakmabeliek szerint az Alagi díj nyertese rendszerint kikap a klasszikus futamban. Márpedig ez nemcsak babona: az elmúlt 20 évben mindössze egyetlen ló, Latin Lover (2012) húzta be az Alagi díj után a derbyt is.

Eggi’s Choice egyébként két évvel ezelőtt megnyerte az Alagi díjat, a klasszikus futamban azonban hiába volt esélyes, Shy Boy legyőzte.

Borítókép: Kincsem Park / Facebook

További tartalmak