Musorujsag
Élő Eredmények

Fontos hiányzó, lehetséges átoktörő és egy veretlen kanca – megvan a 101. Magyar Derby mezőnye

Fontos hiányzó, lehetséges átoktörő és egy veretlen kanca – megvan a 101. Magyar Derby mezőnye

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Vasárnap délután futják a 101. Magyar Derbyt, a magyar galoppszezon legrangosabb versenyét a Kincsem Parkban. A futamban 15 hároméves telivér indul.

A Kincsem Park beszámolója szerint a pénteki indulóadást követően már (szinte) véglegesnek tekinthető a 101. Magyar Derby mezőnye, melyet július 2-án, vasárnap futnak Budapesten. A lovasok kiléte egyelőre nem ismert, a startboxok sorsolására kedden kerül sor.

A klasszikus futamban sérülés miatt nem indul majd a kiváló Arames, hiányában az Alagi díj-nyerő Amore Boy, Real Hope és Lord Winter lehetnek a favoritok, a mének dolgát pedig a még veretlen kanca, Csinibaba nehezítheti meg. Előbbi esetében kérdés, meg tudja-e szakítani az Alagi díj átkát, hiszen a derbyt felvezető verseny győztesei közül az elmúlt húsz évben csak egyetlen ló (Latin Lover) szerezte meg a kék szalagot is.

Kapcsolódó tartalom

A 101. Magyar Derby mezőnye:

kincsempark.hu

A 101. Magyar Derbyt a Derby és Divat Fesztivál keretein belül vasárnap 18.45-kor futják. Előtte szombaton a 109. Magyar Ügetőderby is programon, ahol Csordás Emil idomítottja, a 14.6-os rekorddal rendelkező Devoted lehet a favorit. A háromnapos rendezvénysorozat pénteken az agárderbyvel kezdődik.

Borítókép: Kincsem Park / Facebook

További tartalmak