Musorujsag
Élő Eredmények

Teljes a favoritok hétvégéje: Amore Boy nyerte a 101. Magyar Derbyt

Teljes a favoritok hétvégéje: Amore Boy nyerte a 101. Magyar Derbyt

MTI
Az INTERGAJ istálló klasszisjelöltje, Amore Boy nyerte 101. Magyar Derbyt, a galoppszezon legrangosabb futamát vasárnap este a Kincsem Parkban.

A favorit Amore Boy (Jaroslav Línek) sikerét hozta a 25 millió forint összdíjazású, hároméveseknek kiírt futam, aki a befutóban magabiztosan utasította vissza istállótársa, Lord Winter (Sztanyiszlav Georgiev) támadását. A klasszikus verseny első néhányszáz méterét követően a várakozásoknak megfelelően D’Angelo (Fézer Ramóna) robogott el vezetni, előnye azonban 800 méterrel a cél előtt elfogyott, a mezőny nagyobb megerőltetés nélkül utolérte.

Amore Boy itt vette át a vezetést, s bár többen is támadták, győzelme nem sokáig forgott veszélyben. A nyerő mögött a szintén INTERGAJ-színekben futó Lord Winter ért célba, a teljes papírformát Real Hope (Benkő Ádám) harmadik helye biztosította. Mögöttük Merci Star (Gönczi Rebeka), Il Ministro (Ifj. Kozma István) és Di Domenica Sweety (Ján Havlík) futott még pénzért.

A cseh Jaroslav Línek ötödször nyert Magyarországon derbyt, viszont ez az első alkalom, hogy nem szürke lóval hódította el a kék szalagot, korábban King’s Honor (2004), Thunder Groom (2006), Mayday (2013) és Quelindo (2015), azaz mind-mind szürke ló volt a társa.

A sárga Amore Boy ráadásul egy másik átkot is megtört: 2012 után először – és az elmúlt húsz évben is csak másodszor – fordult elő, hogy ugyanaz a ló nyerje a Magyar Derbyt, mint az egyik legfontosabb felvezető versenyét, az Alagi díjat. Az INTERGAJ istálló duplázni tudott, hiszen egy évvel ezelőtt szintén innen került ki a derbygyőztes, President révén.

Kapcsolódó tartalom

A Derby és Divat Fesztivál keretein belül három derbyt futottak, mindháromban favorit siker született: Amore Boy diadala előtt szombaton az ügetőknél Devoted lett a bajnok, péntek este az agárderbyt Jill nyerte.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: ZL Photos / Kincsem Park

További tartalmak