Musorujsag
Élő Eredmények

Torghelle Sándort és Urbán Flóriánt kell legyőznie az M4 Sport riportereinek

Torghelle Sándort és Urbán Flóriánt kell legyőznie az M4 Sport riportereinek

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
A hagyományoknak megfelelően ezúttal is nagyszabású sportrendezvény, az Ügetőszilveszter zárja le az esztendőt. December 31-én a Kincsem Parkban tizenegy lóverseny- és három agárfutam, valamint a szokásos keretprogramok várják az érdeklődőket. Előbbiben az M4 Sport is érdekelt, hiszen a csatorna két riportere, Szekeres Péter és Török Olivér is kocsiba – vagyis hivatalos nevén sulkyba – száll a győzelemért.

Az Ügetőszilveszter 1999 óta szinte minden évben Magyarország egyik legrangosabb lóverseny-eseménye, amelynek középpontjában az óév búcsúztatása, a fergeteges buli és persze az ügetősport áll. Utóbbi annyiban különbözik a klasszikus galoppversenyektől, hogy ebben a szakágban a lovak csak ügető jármódban közlekedhetnek (maximum hatvan métert galoppozhatnak, a célegyenesben viszont egyet sem), hajtójuk pedig nem a hátukon ül, hanem a mögöttük lévő kétkerekű kocsin – az úgynevezett sulkyn. A programhoz az elmúlt években az agarak is csatlakoztak, ez idén is így lesz: a tizenegy ügetőfutamot három agárszámmal lehet leöblíteni.

Az ünnepi menetrendhez rendszerint hozzátartozik az a két futam is, amelyben nem hivatásos hajtók, hanem meghívott színészek, sportolók, újságírók vehetnek részt, az M4 Sportot idén szilveszterkor ezekben a versenyekben a csatorna két riportere, Szekeres Péter és Török Olivér képviseli – ahogyan az elmúlt években megszokhattuk.

Szekeres Péter eddig három alkalommal hajtott Ügetőszilveszteren, igen sikeresen, rögtön 2019-ben egy második helyezéssel jelentkezett White Plains kocsijában, tavaly pedig Zaffiri társaként győzelmet is ünnepelhetett. A kettő között Boszival egy hatodik helyezést ért el – márpedig most ismét Boszi sulkyjában versenyez riporterünk a Kincsem+ – Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikepben. Kolozsi László idomítottja hatos programszámmal indul (tavaly ez szerencsét hozott Szekeres Péternek), a szaklap véleménye szerint szeptemberi formáival, amikor 18 töredéket ügetett, esélyes lehet a győzelemre.

A Zenthe Ferenc Emlékversenyben Szekeres ellenfele lesz az ügetőn a korábbi hokilegenda, Szuper Levente, az olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, Ungvári Miklós és az M4 Sport korábbi műsorvezetője, Eper Márton is és az ügetőn most debütáló Torghelle Sándor is. Utóbbi már bizonyította, hogy a labdarúgókarrier után más sportokban sem ügyetlen, 2022-ben a Hungarian Darts Show-n Raymond van Barnevelddel párban aratott győzelmet.

Kapcsolódó tartalom

Török Olivér rutinosabb versenyzőnek számít, 2015 szilveszterén egy negyedik helyezéssel kezdte hajtói karrierjét. Két évvel később már futamgyőzelmet is ünnepelhetett Tequila Hush nevű lovával, s azóta is rendszeres résztvevője a meghívásos versenyeknek. Két éve csupán nyakhosszal kapott ki Apollo Creed társaként, tavaly pedig mindkét meghívásos versenyben hajtott, Ultimate Force-szal egy bronzérmet gyűjtött be. Idén a Hippodrom és Lovarda – Bubik István Emlékverseny Hendikepben Winner Boy lesz kollégánk társa, bízunk benne, hogy nevéhez méltó ló lesz szilveszterkor. A Magyar Turf kiemeli, hogy Török Olivér egyre komolyabb tapasztalattal rendelkezik ezekben a versenyekben, Winner Boy pedig 1900-ra futott formái alapján simán az első háromba érhet.

Török Olivér sportoló ellenfelei a korábbi válogatott labdarúgó és edző, Urbán Flórián, valamint a díjlovas Németh Gábor lesznek.

Az Ügetőszilveszter – az év utolsó hazai sporteseménye – december 31-én, 13 órakor rajtol a Kincsem Parkban, a Zenthe Ferenc Emlékverseny Szekeres Péterrel 14.30-kor, a Bubik István Emlékverseny Török Olivérrel 15.35-kor esedékes.

Az m4sport.hu Kulisszatitkok sorozatának aktuális epizódja is az ügetővel, közelebbről minden idők egyik legsikeresebb hajtójával, Fazekas Imrével – és lányával, Andreával – foglalkozik.

Kapcsolódó tartalom

További tartalmak