Musorujsag
Élő Eredmények

Vélhetően magyar díjlovas nélkül rendezik a párizsi olimpiát

Vélhetően magyar díjlovas nélkül rendezik a párizsi olimpiát

MTI
Minden bizonnyal egyéniben sem sikerült kvótát szerezniük a magyar díjlovasoknak a jövő évi, párizsi olimpiára.

A Magyar Lovassport Szövetség közösségi oldalának beszámolója szerint a Jumping Mechelen elnevezésű belgiumi verseny volt az utolsó esély a kvótaszerzésre Pachl Benedek számára, aki hiába javított most tíz pontot, nem tudta visszaszerezni az ötkarikás indulási jogot érő helyét az indiai Anush Agarwallától.

„A zenés kűrben Donna Friderikát nagyon jó érzés volt lovagolni. Majdnem tele volt az aréna, ezért arra számítottam, hogy elveszítjük a kontrollt, de nem. A minden egyre ugrásváltás sorozatban ma is volt egy kis hiba, de összességében abszolút elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Ez a 72,645 százalék a harmadik legjobb eredményünk – mondta a 24 éves versenyző. – Nem mondom azt, hogy nem volt bennem csalódottság a kvótaszerzés miatt, mert ez volt az álmom, de jelen állás szerint az első tartalék vagyok.”

Pachl, aki magyar tenyésztésű és a család tulajdonában lévő lóval szerepel, úgy fogalmazott, azt kérték tőle, hogy mivel a különbség nagyon kicsi, a jövő évi szezonra mindenképpen úgy állítsák össze az edzéstervét, mintha az olimpiára készülne.

A lovassport három olimpiai szakágában – díjlovaglás mellett díjugratás és lovastusa – az már korábban eldőlt, hogy csapatban a magyaroknak nem sikerült a kvalifikáció, így az egyetlen esélyt egyéniben a december 31-én záruló ranglista jelentette.

Díjlovaglásban legutóbb Dallos Gyula minősült olimpiára, de lovának betegsége miatt sem 1992-ben Barcelonában, sem négy évvel később Atlantában nem tudott rajthoz állni.

További tartalmak