Musorujsag
Élő Eredmények

Nagyot ment az M4 Sport riportere, de Torghelle Sándor (ismét) verhetetlen volt

Nagyot ment az M4 Sport riportere, de Torghelle Sándor (ismét) verhetetlen volt

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Megnyerte debütáló versenyét Torghelle Sándor a 2023-as Ügetőszilveszteren, a korábbi válogatott labdarúgó Anikóval ért haza a Kincsem+ – Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikepben.

Már felvezetőnkben is az újonc Torghelle Sándortól féltettük leginkább az M4 Sport riporterét, Szekeres Pétert. Kollégánk a 2023-as Ügetőszilveszter egyik meghívásos versenyében, a Kincsem+ – Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikepben állt starthoz Boszi kocsijában, olyan ellenfelekkel szemben, mint Ungvári Miklós, Szuper Levente vagy az említett Torghelle.

Szekeres Péter és Boszi kiválóan kapták el a startot, nem is jött rosszul nekik, hogy a verseny legnagyobb favoritjának kikiáltott Bács Péter színművész lova, Vinifera M ugrott az első kanyarban, így riporterünk maradt az élen. Az erős tempónak köszönhetően megnyúlt a mezőny, Boszi mögött érkezett Anikó (Torghelle Sándor), Bulibáró Eper Mártonnal és Breeze Up Ungvárival volt még közel, míg a két másik esélyes kocsijában Szuper Levente (Vitya) és Burucs Borbála (Zoom Photo) kissé elszámolták az első félkört. Hatszázzal a vége előtt aztán Torghelle robbantott és felment Anikóval Boszi és Szekeres mellé, a befutóra fordulva pedig relatíve könnyedén verte meg, végül négy hosszal behúzta a futamot. Szekeres Péter második helye sem volt veszélyben, a bronzérmet Breeze Up és Ungvári Miklós szerezte meg célfotóban.

Anikó és Torghelle Sándor friss győztesként, mellettük Weber Zsolt idomár (fotó: Torghelle Sándor / Facebook)

A másik „celebfutamban”, a Hippodrom és Lovarda – Bubik István Emlékverseny Hendikepben már nem jutott sikerélmény az M4 Sport versenyzőjének: Török Olivér lova, Winner Boy már a startautó mögött hibázott, s szinte vad galoppban tette meg az 1900 métert, így értelemszerűen kizárták a versenyből. A futamot egyébként szintén újonc hajtó zsebelte be, a színművész Krajnik-Balogh Gábor Ann Bella M hathatós közreműködésével.

Az Ügetőszilveszter hagyományos futamaiban egyébként Csordás Emil aratott: az idei ügetőderbyt is megnyerő hajtó három esetben – Etalon N, Anybody és Zóna kocsijában – is győztesként fordulhatott vissza, idomárként pedig még egy siker kijutott neki, Petra la Roque (Vezér Emese) révén.

Csordás Emil háromszor is nyert – itt éppen Anybodyval (fotó: Kincsem Park).

A nap legrangosabb futamát, a Tippmix – Lovaregyleti díjat az idomárchampion Goran Zolnaji vitte el, a szezon végére ihletett formába lendülő Cardenas Baba segítségével.

Cardenas Baba és Goran Zolnaji zsebelte be a Lovaregyleti díjat (fotó: Kincsem Park).
Borítókép: Torghelle Sándor / Facebook

További tartalmak